DavisCup-laget mot Egypt

Disse spillerne er nominert til Norges Davis Cup-lag mot Irland

Tirsdag ble Davis Cup-nominasjonen til Norges nedrykksoppgjør mot Irland klart. Anders Håseth tok ut fem spillere til hjemmekampen.

Tirsdag ble Davis Cup-nominasjonen til Norges nedrykksoppgjør mot Irland klart. Anders Håseth tok ut fem spillere til hjemmekampen.

7. og 8. april spiller Norge i Oslo Tennis Arena mot Irland i Davis Cup. Etter tapet for Egypt i februar i første runde, må det norske laget vinne kampen mot Irland for å unngå nedrykk fra gruppe to i nasjonsturneringen.

Casper Ruud, Viktor Durasovic, Simen Sunde Bratholm, Herman Hagen Høyeraal og Joachim Bjerke er blitt nominert av lagkaptein Anders Håseth, men påpeker at det kan forekomme endringer.

Ruud med igjen
Det betyr altså at Ruud er med igjen på det norske laget. 19-åringen prioriterte bort kampen mot Egypt for å spille ATP-turneringer i Sør-Amerika.

– Både jeg og laget er veldig glad for å ha Casper tilbake, også han er glad for det. Det var dette jeg trodde, og Casper kommer til å være en mann for Davis Cup-laget, men av og til må man gjøre tøffe prioriteringer. Det betyr også mye for våre sjanser, sier Håseth til Tennis-Norge.

Mot Egypt var Norge underdog. I kampen mot Irland blir Norge favoritter. Både Ruud og Durasovic er et godt stykke foran de irske spillerne på ATP-rankingen. Simon Carr er Irlands best rangerte spiller på 870 i verdensrankingen, mens Peter Bothwell, nummer 915 i Irlands toer. Også Daniel Glancy (1681), Julian Bradley (1888) og Samuel Bothwell (urangert) er med i troppen.

– Det er fint å være favoritt. Jeg vil heller at vi skal være favoritt enn å være i motsatt posisjon når man spiller om å bli i gruppa. Det betyr jo litt dette, sier Håseth.

Gratis inngang
Kampen mot Irland blir en fin mulighet for norsk tennis å vise seg fram. Man kan nemlig se de norske stjernene gratis i Oslo Tennis Arena på Hasle.

– Jeg synes at det er veldig positivt, og det er bra for oss jo flere kommer. Det er bra med stemning og en heiagjeng, sier Håseth.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788