Casper Ruud

Ruud vant et sett mot Monfils, men måtte gi tapt

Casper Ruud spilte i perioder meget god tennis mot den franske tennisstjernen Gäel Monfils, men tapte i andre runde i ATP 250-turneringen i Quito.

Casper Ruud spilte i perioder meget god tennis mot den franske tennisstjernen Gäel Monfils, men tapte i andre runde i ATP 250-turneringen i Quito.

Det var knyttet stor spenning til oppgjøret mellom Ruud og Monfils. Den norske 19-åringen har åpnet sesongen godt med bra spill i Oseania i januar og imponerte stort i første runde i Ecuador mot Carlos Berlocq.

I andre runde ventet en svært tøff utfordring i Monfils. Franskmannen er for øyeblikket rangert som nummer 45, men innehar et høyere nivå enn dette. 31-åringen var så sent som i november 2016 nummer seks på ATP-rankingen og rankingfallet skyldes blant annet en skade. I starten av januar vant den uforutsigbare tennisspilleren en ATP 250-turnering i Doha.

Innholdsrikt
Det første settet startet jevnt. Duoen spilte solid på egen serve og holdt følge til 2-2. Da spilte Monfils et meget godt game, mens Ruud gjorde noen enkle feil og franskmannen brøt til 3-2. Nordmannen hadde flere gode muligheter i løpet av settet, men gjorde for mange enkle feil og tapte 4-6.

I det andre settet fikk Ruud en best mulig start. Nordmannen holdt egen serve og fulgte opp med å bryte Monfils etter først å ha misbrukt tre breakballer på 0-40. Ruud fikk en ny mulighet på deuce og utnyttet den da Monfils gjorde en dobbeltfeil.

Den franske motstanderen brøt derimot tilbake like etterpå. Denne gangen var det Ruud som gjorde en dobbeltfeil. Det hjalp lite for Monfils da Ruud nok en gang brøt like etterpå etter å ha hevet returspillet sitt. Snarøya-gutten holdt serve i resten av settet og vant 6-3.

I det tredje settet fikk Ruud en breakball på 0-0, men Monfils reddet seg inn med glimrende serving. Unggutten kom deretter i trøbbel da han havnet under 0-40 etter tre feil, men Ruud tok seg sammen og vant de neste seks poengene. Også i påfølgende game fikk Ruud en breakmulighet, men igjen reddet mesterlig serving Monfils.

Settet fortsatt jevnt, men på 4-5 kom stortalentet under. Unggutten spilte et game med en blanding av litt marginer i mot og et par enkle feil, noe som ble avgjørende for hele kamputfallet. Totalt sett spilte Ruud til tider en glimrende kamp, spesielt i det andre settet og store deler av det tredje settet. Likevel holdt det ikke helt mot Monfils i kampens aller mest avgjørende øyeblikk. I store perioder av kampen returnerte unggutten svært bra.

Double
Ruud spilte også double senere torsdag. Onsdag tok nordmannen nemlig sin første doubleseier på ATP-nivå sammen med partner Victor Estrella Burgos. Duoen møtte nettopp Monfils og hans partner Dorian Descloix senere torsdag. Det endte med tap 2-6, 5-7.

Nordmannen vil også få 20 ATP-poeng for å komme til andre runde. Senere i uken flytter nordmannen seg til Buenos Aires for å spille ATP 250-turneringen der. For å nå hovedrunden må Ruud høyest trolig spille kvalifisering.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788