Roger Federer

Roger Federer kan bli tidenes eldste verdensener i neste uke

Roger Federer har sagt ja til et wildcard i ATP 500-turneringen i Rotterdam og vil overta tronen øverst på verdensrankingen om han når semifinalen.

Roger Federer har sagt ja til et wildcard i ATP 500-turneringen i Rotterdam og vil overta tronen øverst på verdensrankingen om han når semifinalen.

Sveitseren skulle opprinnelig ikke spille ATP-500-turneringen i Rotterdam, som Tennis-Norge kommer til å dekke direkte fra Nederland, men har etter triumfen i Australian Open takket ja til å spille turneringen.

– Turneringen er spesiell for meg. Jeg husker at jeg spilte her for første gang i 1999, og det var en av de første turneringene jeg har fått sjansen til å spille her. Det føles godt å være med i den 45. utgaven, sier Federer i en pressemelding.

Om den levende tennislegenden når semifinalen i turneringen, vil han overta førsteplassen på ATP-rankingen. Skjer dette vil Federer være den eldste verdenseneren i ATPs historie. Oppnår han det vil 36-åringen slå Andre Agassis rekord satte som 33-åring med god margin.

Federer spiller turneringen i Rotterdam for niende gang. Han vant turneringen både i 2005 og 2012.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788