Roger Federer

Roger Federer én seier unna å bli tidenes eldste verdensener

Rotterdam (Tennis-Norge): Roger Federer slet langt mer i andre runde enn i første runde av ATP 500-turneringen i Rotterdam, men tok seg videre i to sett.

Rotterdam (Tennis-Norge): Roger Federer slet langt mer i andre runde enn i første runde av ATP 500-turneringen i Rotterdam, men tok seg videre i to sett.

Dermed er sveitseren bare én seier unna å ta tilbake førsteplassen på ATP-rankingen. Forrige gang Federer hadde den plasseringen var i 2012 som 32-åring. Vinner 36-åringen fredagens kvartfinale blir han den eldste til å være verdensener noensinne.

– Det er en spennende utfordring. Det er et fjell jeg må bestige. For å komme i denne posisjonen har jeg vært nødt til å vinne mange kamper det siste året, og det viser at posisjonen som verdensener er et vanskelig sted å komme til med mange spillere som kjemper for å oppnå det samme, sa Federer på pressekonferansen etter kampen som Tennis-Norge var til stede på.

Slet
Mot tyske Philipp Kohlschreiber var verdenstoer litt heldig. Den tyske motstanderen hadde to settballer i det første settet og hadde initiativ, men likevel vant sveitseren 10-8 i tiebreak. Federer var på forhånd storfavoritt med tolv strake seire over tyskeren. Fredagens kampplan fungerte ikke.

– Det var komplisert. Jeg trodde jeg hadde en god kampplan, men jeg klarte aldri å bruke den skikkelig. Philipp kom ut og kjempet bra. Kanskje det var dobbeltfeilene som felte han til slutt, men det kan skje. Jeg følte det ble vanskeligere jo lengre ut i kampen jeg kom, oppsummerte Federer etter oppgjøret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Roger Federer.
Roger Federer blir intervjuet etter seieren. Foto: Odd-Sølve I. Grannes (Tennis-Norge).

Den levende tennislegenden dro til slutt seieren i land. Federer vant også det andre settet, men var på ingen måte overlegen med en jevn 7-5-seier i det som ble det avgjørende settet.

– Jeg måtte bare kjempe, og jeg er veldig glad for at jeg gikk videre. Dette er nøkkelkampene i karrieren min, når du ikke spiller ditt beste, men klarer å finne en vei til seier. Du spiller bare veldig bra i 20 prosent av kampene, og i 10 prosent av kampene spiller du veldig dårlig. Det er de kampene du prøver å vinne, og jeg synes at kampen i kveld var en slik kamp, sa Federer.

Mot nederlender
I fredagens avgjørende kvartfinale, som nesten blir som en Grand Slam-finale for Federer, venter en nederlandsk spiller: Vinneren i oppgjøret mellom Robin Haase og Tallon Griekspoor. Sveitseren ser fram til kampen uansett.

– Å bli nummer én var ikke noe jeg siktet mot da jeg kom tilbake fra operasjon, men jeg ville angret om jeg ikke kom her og prøvde. Jeg er ikke der enda, men jeg er veldig spent foran fredagens kamp,  sa Federer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788