DavisCup-laget mot Egypt

Norge tapte Davis Cup-oppgjøret for Egypt: – Vi holdt en nerve til siste slutt

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Simen Sunde Bratholm og Viktor Durasovic hang godt med i doublekampen i Davis Cup, men Egypt avgjorde oppgjøret og sendte Norge til nedrykkskamp.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Simen Sunde Bratholm og Viktor Durasovic hang godt med i doublekampen i Davis Cup, men Egypt avgjorde oppgjøret og sendte Norge til nedrykkskamp.

Norges Davis Cup-lag fikk en dårlig start på oppgjøret mot Egypt lørdag. Både Viktor Durasovic og Simen Sunde Bratholm tapte sine singlekamper mot henholdsvis Karim Mamooun og Mohamed Safwat.

Dermed var det allerede klart på forhånd at Norge, med Bratholm og Durasovic, måtte slå Egypts Safwat og Youssef Hossam i double i den tredje kampen av Davis Cup-oppgjøret.

– Vi holdt en nerve til siste slutt. Vi reddet noen matchballer, viste at vi var her og at de måtte passe seg litt. Vi har vist oss i alle kampene her, oppsummerer lagkaptein Anders Håseth oppholdet til Tennis-Norges utsendte reporter i Sharm El Sheikh.

Hang med
Den norske duoen hang godt med mot Egypt. I det første settet ble Bratholm og Norge brutt på 1-1, blant annet etter en uheldig nettsprett over Durasovic. Selv var Norge ikke i nærheten av å bryte tilbake, og Egypt vant settet 6-4.

Det andre settet startet ikke bra for Norge. Bratholm og Durasovic havnet under 1-5, men hentet seg virkelig inn. Duoen brøt tilbake, holdt to servegame og reddet flere matchballer. Plutselig stod det 4-5, og med et nytt brudd kunne Norge komme tilbake i kampen. Rutinerte Safwat ville det derimot annerledes og servet blankt inn kampen med 6-4.

– Jeg sitter ikke igjen med en bra følelse. Det ble bare sånn. Vi spilte ikke noe særlig bra, og de andre er her fra og har spilt tre Futures-turneringer hver i forkant, så de er vane med forholdene. Vi fikk ikke ut vårt spill. Vi var kanskje litt mer med i double, men jeg følte egentlig at det var en vei, mener Durasovic. 

Egypt valgte å sette Hossam til å spille med Safwat i double, til tross for at Mamooun har vunnet flere titler i double på Futures-nivå sammen med Safwat. Hossam viste seg å ha en god dag på jobben og var Egypts beste spiller i oppgjøret med god serving, samt flere flotte vinnere.

– Vi visste at Safwat servet bra. Hossam servet overraskende bra og hadde tre flaksepoeng. Han spiller veldig fort, og det kan skje når han spiller to centimeter over nettet hele tiden, men det er dumt for oss, sier Bratholm.

– Godt innspilt
Egypt valgte å gjøre taktiske endringer i forkant av Davis Cup-oppgjøret. Vanligvis pleier kampene i den tradisjonsrike turneringene å spilles i hovedstaden Kairo, men de egyptiske spillerne oppholder seg for det meste i Sharm El Sheikh. Derfor flyttet Det egyptiske tennisforbundet for første gang en Davis Cup-kamp ut av Kairo. Det kan ha gjort opplevelsen tøffere for Norge.

 

– Det er utfordrende å komme ned hit til disse forholdene hvor de er totalt innspilt. De har valgt dekke, og vi må kommer fra vinteren og innendørs. Vi visste på forhånd at dette kom til å bli veldig tøft. Det tatt i betraktning, så føler jeg at de ikke overspilte oss totalt. Vi har konkurrert med dem, sier Håseth.

– Hadde du sett for deg å ikke vinne noe sett?

– Jeg hadde ikke gjort meg opp noen mening om det. Hadde det vært fem sett, kanskje, men nå var det best av tre sett. Totalt sett er det liten dramatikk i dette, men at det kan være en fin start på sesongen for Viktor og Simen. Disse her så vi at var godt innspilt og gode.

– Casper Ruud ville også måtte ha kjempet for å vinne her?

– Det har vært uttalt på forhånd fra Christian Ruud at vi var veldig klar på hvor tøft dette ville bli, også med Casper Ruud på laget, avslutter Håseth.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788