DavisCup-laget mot Egypt

Norge spiller Davis Cup med sitt yngste lag noensinne

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Aldri tidligere har Anders Håseth eller en annen norsk Davis Cup-kapteinen mønstret et så ungt lag enn i helgens oppgjør mot Egypt.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Aldri tidligere har Anders Håseth eller en annen norsk Davis Cup-kapteinen mønstret et så ungt lag enn i helgens oppgjør mot Egypt.

Tennis-Norge er på plass i Egypt for å  rapportere fra Davis Cup-oppgjøret 

Christian Ruud og Joachim Bjerke var opprinnelig tatt ut i den norske troppen, men det var bare av taktiske grunner. Ingen av dem hadde en gang booket billett til Sharm El Sheikh denne uka. Torsdag ble duoen erstattet med Simen Sunde Bratholm og Peter August Anker som i helga spilte kvalifisering til en Futures-turnering på samme sted.

Endringene gjør at Norge setter ny rekord i norsk Davis Cup-sammenheng i gjennomsnittsalder. Bratholm og Anker er begge 18 år, mens de to andre lagmedlemmene er Viktor Durasovic (20) og Herman Hagen Høyeraal (16). Det gir en gjennomsnittsalder på 18 år.

–  For oss som nå har et ungt lag, er det riktige ikke å hente inn gamle krigere. Jeg føler at det er greit at er de unge er her i denne situasjonen, sier Håseth til Tennis-Norge.

Sist i 2014
Så sent som i 2014 valgte Håseth, som er inne i sitt 21. år med tittelen lagkaptein for Davis Cup-laget til Norge, å hente inn to ringrever i et forsøk på å forsterke laget. Det endte med 0-5-tap mot både Litauen og Monaco. Den gangen var det Erling Tveit og Stian Boretti som fikk muligheten. Begge ga opp profflivet i 2010, men spilte flere landslagskamper fram til 2014.

– Jeg føler at vi må være langsiktige i forhold til Davis Cup. Vi har mange år på oss for å komme oss oppover i systemet til World Group. Derfor synes jeg at dette markerer den langsiktigheten. Det synes jeg er greit nå, sier Håseth.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det norske laget deltok på trekningen på hotell Savoy fredag. Fra venstre: Anders Håseth, Simen Sunde Bratholm, Viktor Durasovic, Herman Høyeraal og Peter August Anker.

Durasovic har allerede fått solid erfaring med å spille Davis Cup, mens Simen Sunde Bratholm har vært med noen ganger og fikk spill en femte kamp, da oppgjøret mot Danmark allerede var avgjort i april i 2017. Høyeraal og Anker er derimot førstereisgutter.

– Jeg håper de får inspirasjon av dette. De får oppleve Davis Cup, og jeg håper det gir dem motivasjon til videre satsning. For Hermans del, som er så ung, får han se hvor nivået ligger og kjenne på stemningen. Det er nok mer positivt å være her en uke enn hjemme, sier Håseth.

Mangler Ruud
Det er ingen tvil om at Norge er svekket uten Ruud på laget. Håseth er likevel klar på at det var en riktig prioritering av unggutten denne gangen. 19-åringen har nemlig reist til ATP 250-turneringen i Ecuador og måtte til og med takke nei til et besøk på Slottet torsdag.

– Fordi vi skal ha unge spillere og en langsiktig holdning til Davis Cup, så er det neste bedre for Davis Cup-laget at han får dra avgårde for å forsvare poengene sine. Når rankingen først dropper, kan det bli tungt, selv om man føler at man har nivået inne for å bygge seg opp, mener Håseth.

Noe av grunnen til at Ruud ikke spiller Davis Cup er nemlig at Snarøya-gutten har mye poeng å forsvare fra ATP 500-turneringen i Rio i 2017. Derfor spiller nordmannen fire grusturneringer i Sør-Amerika de kommende ukene.

– Jeg vet at hjertet til Casper banker for å spille for Norge og Davis Cup. Det betyr mye for han, men akkurat nå ville det vært galt å legge press på han. Han ville ha ofret for mye, avslutter Håseth.

Norges første kamp spilles klokken 09.00 norsk tid lørdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788