Malene Helgø

Helgø var nær kvartfinale – så snudde det i Egypt

Det gikk lenge mot seier i Egypt for Malene Helgø, men slik gikk det ikke for 18-åringen i 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh.
Malene Helgø
Malene Helgø. Foto: Espen Hildrup

Det gikk lenge mot seier i Egypt for Malene Helgø, men slik gikk det ikke for 18-åringen i 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh.

Malene Helgø (nummer 763 i verden) startet årets sesong med seier i første runde av 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh i Egypt. Onsdag avanserte den norske 18-åringen etter å ha slått spanske Maria Gutierrez Carrasco (753) i strake sett 6-4 og 6-3.

Torsdag morgen ventet den japanske 19-åringen Kumi So på andre banehalvdel. So måtte gjennom kvalifisering for å komme seg inn i hovedrunden, men japaneren imponerte stort da hun slo langt høyere rankede Nastja Kolar (443) i første runde.

Helgø startet kampen mot So utmerket da hun brøt japanerens servegame. Furuset-spilleren brøt på nytt til 4-1, og så ut til å ha kontroll på første sett. Japaneren spilte seg til to bruddmuligheter, men fikk ikke uttelling på de. Helgø brøt på nytt og vant første sett komfortabelt 6-1.

I andre sett skulle det bli langt jevnere. De to unge spillerne fulgte hverandre tett. Japaneren brøt Helgø til 4-3, men den norske jenta svarte med et viktig brudd tilbake. Settet gikk til 6-6 og måtte avgjøres på tiebreak. Der dro So det lengste strået og vant andre sett 7-6 (7-5).

Kampen skulle til et tredje sett for å få en vinner. Der viste Helgø muskler med gå opp til en tidlig 5-0-ledelse, og det så ut som Furuset-spilleren hadde satt den berømte spikeren i kista for japanerens turneringsløp. Men So våknet til livet i tredje sett og tok seks(!) strake games for å ta ledelsen 6-5. Helgø holdt egen serve, og kampen skulle på ny til tiebreak. Nok en gang var det japaneren som var sterkest i tiebreak.

Dermed ble det stopp for Helgø i andre runde av 15.000-dollarsturneringen etter 1-2 tap for Kumi So med settsifrene 6-1, 6-7 (5-7) og 6-7 (5-7).

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788