Lily Elida Håseth

Elde og Håseth til semifinale i juniorturnering

Emilie Elde og Lilly Elida Håseth tok begge sterke seire i kvartfinalen av den internasjonale juniorturneringen Oslo ITF Open.

Emilie Elde og Lilly Elida Håseth tok begge sterke seire i kvartfinalen av den internasjonale juniorturneringen Oslo ITF Open.

Elde hadde i utgangspunktet ikke tenkt å spille turneringen, som er en Grade 4-turnering, men slang seg med i siste liten og fikk wildcard til kvalifiseringen. Selv om 15-åringen tapte et jevnt første sett i kvalifiseringsfinalen, har det gått mer knirkefritt i hovedrunden.

I alle kampene i selve turneringen har Elde vunnet i to sett. Onsdag møtte Ullern-spilleren Holly Staff. 15-åringen fra Storbritannia har spilt godt i Oslo, men mot norsk motstand sa det stopp. Elde vant 6-1, 6-3 over Staff.

Håseth har også spilt solid i turneringen. 16-åringen slo ut sjetteseedede Galateia Mesochoritou, nummer 500 på juniorrankingen, i første runde. I kvartfinalen onsdag ble det en sterke seier over fjerdeseedede Reka Zadori. Den ungarske jenta er nummer 433 på rankingen, men ble slått 1-6, 1-6 av Håseth.

I torsdagens semifinale møter Håseth andreseedede Weronika Baszak, nummer 422 på juniorrankingen, mens Elde spiller mot femteseedede Maria Kallistrou, som slo førsteseedede Aubane Droguet onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788