Casper Ruud og Estrella Burgos

Casper Ruud tok sin første doubleseier på ATP-touren

Casper Ruud og Victor Estrella Burgos vant første runde i double i ATP 250-turneringen i Ecuador.

Casper Ruud og Victor Estrella Burgos vant første runde i double i ATP 250-turneringen i Ecuador.

Nordmannen har en gang tidligere i karrieren forsøkt seg på ATP-nivå i double. Den gangen tapte han i to sett. Ruud spiller generelt lite double og har også bare spilte double et fåtall ganger på Challenger-nivå, der han står med en seier.

I Ecuador spiller derimot unggutten double sammen med veteranen Estrella Burgos. 36-åringen var i 2015 nummer 135 på ATP-rankingen i double som sin beste plassering i karrieren. Den erfarne tennisspilleren har blant annet vunnet flere doubleturneringer på Challenger-nivå.

Onsdag møtte duoen Federico Gaio og Andrej Martin i den første runden i Quito. Ingen av Burgos og Ruuds motstander har særlig god ranking i double for øyeblikket, men Martin har vært så godt rangert som nummer 69 i 2016. I Ecuador ødela en dårlig start for motstanderduoen.

Ruud og Burgos spilte nemlig et glimrende første sett. Duoen feide over motstanderne og vant 6-1. I det andre settet ble det jevnere, og paret lå under 1-4, men brøt tilbake. Burgos og Ruud tok de siste fire gamene og vant settet 7-5.

I neste runde venter vinneren i oppgjøret mellom Dorian Descloic og Gael Monfils mot førsteseedede Marcelo Demoliner og Purav Raja.

Torsdag møter Ruud franske Monfils i single.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788