Casper Ruud og Diego Schwartman

Casper Ruud skal bruke minnene fra Rio i fjor til inspirasjon

Casper Ruud har fått en tøff trekning i første runde av ATP 500-turneringen i Rio. Unggutten må trolig overgå seg selv for å ta seg videre.

Casper Ruud har fått en tøff trekning i første runde av ATP 500-turneringen i Rio. Unggutten må trolig overgå seg selv for å ta seg videre.

I 2017 tok Ruud hele tennisverden med storm da han tok seg til semifinale og var en matchball unna finale i Rio Open. Siden har resultatene svingt noe mer, men 2018 har startet lovende. Nå er 19-åringen tilbake i Rio og spiller tirsdag 20.30 første runde.

– Jeg skal nok se på videoer og flashbacks før jeg spiller i Rio. Jeg får håpe at jeg finner tilbake til storformen fra i fjor, sa Ruud til Tennis-Norge før avreisen til Sør-Amerika.

Nordmannen kunne vært heldigere med trekningen. I første runde er Diego Schwartzman motstander. Argentineren slo Ruud i tre strake sett i andre runde av Australian Open. Ruud sa derimot selv etter kampen at han ikke var helt på topp.

Selv om Ruud hever nivået fra kampen i Melbourne, og det er nytt underlag, må Ruud opp mot sitt aller beste for å ha mulighet. Schwartzman er nummer 23 på ATP-rankingen, noe som er hans beste plassering i karrieren. Det sier seg selv at det blir en tøff utfordring og karrierens største prestasjon om Snarøya-gutten slår Schwartzman.

Ruuds fordel i tirsdagens kamp er at han vet bedre hva som kommer. Den argentinske motstanderen er liten og rask, men Ruud uttalte etter oppgjøret mot Schwartman at han ble overrasket over hvor hurtig han spilte. Dette kan i tillegg bli utlignet på grus.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788