Peter August Anker

Anker yppet seg mot egyptisk topp 300-spiller

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Peter August Anker fikk Davis Cup-debuten sin og sjokkerte egyptiske Youssef Hossam fra start av.

Sharm El Sheikh (Tennis-Norge): Peter August Anker fikk Davis Cup-debuten sin og sjokkerte egyptiske Youssef Hossam fra start av.

Da Norge med Simen Sunde Bratholm og Viktor Durasovic tapte doublen mot Youssef Hossam og Mohamed Safwat ble det norske laget slått allerede etter tre kamper. Dermed bestemte lagkaptein Anders Håseth seg for å gi Peter August Anker sjansen i den siste kampen. Om oppgjøret allerede er avgjort skal det nemlig spilles en til kamp med supertiebreak.

Egypt gjorde på sin side også ett bytte. De erstattet Safwat med Hossam. 19-åringen er allerede nummer 296 på ATP-rankingen med fem Futures-titler i 2017 på merittlista. Hossam var i 2016 nummer åtte på juniorrankingen og blir sett på som en svært lovende spiller. Derfor var det ventet at Anker skulle få en tøff debut i Davis Cup.

Ut i hundre
Det var derimot Anker som imponerte fra start av. Unggutten gikk ut i hundre og spilte meget bra mot Hossam. 18-åringen brøt to ganger og ledet 3-0. Spilleren fra Oslo Tennisklubb ledet også 4-2, men så satte Hossam inn støtet og vant det første settet 6-4.

I det andre settet var det jevne game i starten, men Hossam vant duellene. Da gikk lufta ut av ballongen på en sluttkjørt Anker, og egypteren vant settet 6-0.

– Det var utrolig bra i starten av det første settet, så spilte han bedre og bedre. Det var noen jevne game i starten av andre settet som han vant, og det punkterte kampen litt, sier Anker til Tennis-Norges utsendte reporter i Sharm El Sheikh.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Peter August Anker
Peter August Anker imponerte i Egypt. Foto: Odd-Sølve I. Grannes, Tennis-Norge.

Anker imponerte likevel stort med meget godt spill i starten. Hossam spilte bedre og bedre, og hevet spillet sitt utover kampen, selv om unggutten på ingen måte utklasset Anker.

– Dette viser at jeg kan spill jevnt med så gode spillere. Nå gjelder det bare å få stabilitet. Jeg mangler sikkert litt fysisk. Nå jeg spiller så hardt i slik varme mot en som spiller i et høyere tempo enn hva jeg er vane med, så blir det tøft, sier Anker og fortsetter:

– Hossam spiller bare tennis og har gjort det i mange år, trener fire-fem timer om dagen og får hvilt, mens jeg har skole, som er minst like viktig, og tar veldig mye av tiden min. Hadde jeg spilt jevnlig tennis hele tiden og spilt flere kamper, ville jeg ha fått bedre utholdenhet, sier Anker, som følte han måtte spy etter kampen.

College
Stabiliteten skal Anker jakte etter på college etter sommeren. Unggutten går siste året på videregående skole og kommer til å satse videre på skole og tennis i USA.

– Det er en god kombinasjon for meg. Jeg tror det passer og er riktig for meg. Der blir det litt opp til meg hvor mye jeg trener, sier Anker.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788