Sørvald legger Ruuds slagplan, mens 19-åringen sover i Australia

Sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, analyserer neste motstander og legger taktikken fra Oslo, mens Casper Ruud får sin velfortjente søvn i Melbourne.

Sportssjef i Norges Tennisforbund, Øivind Sørvald, analyserer neste motstander og legger taktikken fra Oslo, mens Casper Ruud får sin velfortjente søvn i Melbourne.

Sørvald er et våpen som gjør Ruud sterkere i møte med mange spillere. Tenniseksperten er ledende innen videoanalyse og var i full gang med å analysere Quentin Halys, nummer 132 på ATP-rankingen, søndag ettermiddag. Den franske 21-åringen har spilt mot Ruud en gang før. Da vant Halys i Challenger-turneringen i Aptos.

– De spilte mot hverandre i august, og det betyr at dette er en spiller vi vet mye mer om enn Ernesto Escobedo, som på papiret kanskje ser bedre ut enn Halys. Så spiller det inn at det er femsett, det mentale og spenningsnivå. Halys har kanskje ikke noe våpen, og vi er klar over hva vi møter. Vi legger en enkel taktikk og får ned spenningen. Franskmannen er en god tennisspiller, så man må være ydmyk, sier Sørvald til Tennis-Norge.

– Optimisme
Den norske sportssjefen ser alt av Ruuds kamper. Han håper 19-åringens prestasjoner kan være med på å løfte norsk tennis.

– Det betyr at vi får mer tennis på TV, og at noe vi har ventet lenge på har skjedd. Det er kjempegøy å få en nordmann tilbake i en Grand Slam-turnering. Det gir den lille optimismen. Jeg tror folk blir mer optimistiske, det blir mer prat om tennis og økt oppmerksomhet rundt tennis i media. Det er veldig positivt, sier Sørvald.

Casper Ruud
Casper Ruud spiller bra i Oseania Foto: Odd-Sølve I. Grannes

57-åringen er imponert over utviklingen Ruud har hatt fra slutten av 2017 og fram til 2018. En treningsperiode kan ha vært avgjørende.

– Jeg tror man skal se på den treningsperioden han hadde i november og desember. Da fikk han litt ro. Han trente teknikk og fikk på plass de tingene. Han har begynt å venne seg til hardcourt. Han har trent intensivt på det han har vært litt svakere på, noe som motstanderen tidligere har utnyttet. Før slet han hvis det gikk raskt, men nå har han fått teknikk til å takle det. Det mange små detaljer som er på plass, sier Sørvald.

Femsett passer bra
Ruud har lite erfaring med femsettskamper, men har fått prøve seg litt i lange kamper i Davis Cup. Kun en av kampene i landslagsturneringen, mot Ugo Nastasi fra Luxembourg, har gått helt til fem sett. Da tapte Ruud.

– Jeg tror det passer han bra. Han er i god form og er sterk fysisk. Han har spilt mange tresettskamper i det siste. Jeg tror han er klar, sier Sørvald, som gleder seg over at Ruud får spille flere kamper på kort tid:

– Da får jeg masse informasjon som jeg kan bruke framover, dokumentasjon jeg kan jobbe videre med, avslutter Sørvald.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788