Tennys Sandgren

Sensasjonsmannen Sandgren klar for kvartfinale: – Er det en drøm?

Tennys Sandgren er klar for kvartfinale i Australian Open i sin aller første hovedrunde i turneringen som 26-åring.

Tennys Sandgren er klar for kvartfinale i Australian Open i sin aller første hovedrunde i turneringen som 26-åring.

Tennisspilleren Tennys fra Tennessee spilte for første gang en hovedrunde i Grand Slam-turnering i høst under US Open, og da kom han ikke lengre enn til første runde. I Australian Open har Sandgren imponert stort, og det fortsatte mandag.

26-åringen, som er nummer 97 på ATP-rankingen, hadde før fjerde runde slått Jeremy Chardy, Stanislas Wawrinka og Maximilian Marterer. Allerede et aldri så lite gjennombrudd for amerikaneren som slo seg inn topp 100 for første gang i 2017.

Thiem
I mandagens kamp trodde de aller fleste at eventyret skulle stoppe for Sandgren. Amerikaneren møtte nemlig Dominic Thiem, nummer fem på verdensrankingen. Sandgren hadde derimot helt andre planer.

26-åringen fra Tennessee gikk knallhardt ut og vant det første settet 6-4. I det andre settet slo den østerrikske motstanderen tilbake med 6-4, men de to neste settene ble meget jevne. Begge gikk til tiebreak, der Sandgren og Thiem vant hvert sitt tiebreak med 7-4 og 9-7. I det avgjørende settet, som var Sandgrens aller første tenniskamp i fem sett, vant amerikaneren 6-3.

– Jeg vet ikke om jeg skal tro om dette er en drøm eller ikke. Det er ganske kult. Vi spilte virkelig god tennis, og Thiem fortjener applaus for det fjerde settet. Jeg visste at jeg måtte ta sjansene mine, spille aggressivt og serve bra, sa Sandgren, som har fordelen med at få spillere kjenner styrkene hans:

– Jeg har den fordelen med at de ikke vet så mye om meg, hvordan jeg server og slikt. Det bruker jeg til min fordel, sa Sandgren, som for to uker siden tapte for Casper Ruud i kvalifiseringen til ATP 250-turneringen i Auckland.

I kvartfinalen venter vinneren Hyeon Chung. Unggutten imponerte stort ved å slå Novak Djokovic i tre sett.

Federer videre
Roger Federer er den eneste spilleren i årets Australian Open som ikke har tapt et sett. Mandag ble ungarske Marton Fucsovics slått 6-4, 7-6 (7-3), 6-2. Tomas Berdych er klar for kvartfinale etter å ha slått Fabio Fognini.

Verdensener på kvinnesiden, Simona Halep, trengte bare to sett mot Naomi Osaka og vant 6-3, 6-2, noe Madison Keys gjorde med samme resultat mot Caroline Garcia. Også favoritten Angelique Kerber tok seg videre med 4-6, 7-5, 6-2 over overraskelsen Su Wei Hsieh.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788