Roger Federer

Roger Federer vant Australian Open – tok sin 20. Grand Slam-tittel

Roger Federer slo Marin Cilic i finalen av Australian Open og vant turneringen for andre år på rad.

Roger Federer slo Marin Cilic i finalen av Australian Open og vant turneringen for andre år på rad.

Den sveitsiske tennislegenden er allerede herrespilleren med flest Grand Slam-titler. Søndag nådde Federer en ny milepæl da han tok seg opp på 20-tallet og vant sin 20. Grand Slam-tittel. Nå har 36-åringen bare de kvinnelige spillerne Steffi Graf (22), Serena Williams (23) og Margaret Court (24) foran seg på lista hvis man regner med begge kjønn.

Federer fortsetter også den glimrende finalestatistikken sin. Veteranen har nemlig vunnet 20 av de 30 Grand Slam-finalene han har vært i. Tittelen i Australian Open er hans sjette i karrieren i turneringen og sveitseren vant også i Melbourne i fjor.

– Eventyret fortsetter. Etter året jeg hadde i fjor er dette bare utrolig, sa en tydelig rørt Federer i seierstalen.

Solid
Motstander i finalen var Marin Cilic. Kroaten hadde en tøff vei til finalen og måtte slå ut blant andre Rafael Nadal og Pablo Carreno Busta på veien. 29-åringen er nummer seks på ATP-rankingen og vant i 2014 US Open. Også i 2017 spilte Cilic og Federer en Grand Slam-finale. I fjorårets Wimbledon sikret Federer seg sin 19. tittel med seier over Cilic.

Federer var en stor forhåndsfavoritt i finalen i Australia Open, men Cilic har tidligere vist at det er mulig å slå Federer. Kroaten slo Federer i semifinalen i tre strake sett da han vant US Open i 2014.

I søndagens finale begynte Cilic nervøst. 29-åringen virket anspent, og Federer fikk en god start. Den populære tennisspilleren vant sett nummer én 6-2. I det andre settet tok Cilic seg sammen og stakk av med seieren i et jevnt tiebreak med 7-5.

Det tredje settet havnet tilbake i Federers spor. Sveitseren vant 6-3 og fikk en perfekt start på det fjerde settet. 36-åringen ledet 2-0 og så ut til å gå mot seier, men Cilic tok seg sammen og brøt tilbake blankt. Da fikk Cilic overtaket og vant settet med 6-3. I det femte settet klarte ikke Cilic å oppretteholde det gode toppnivået sitt, og Federer vant 6-1.

Fortsettelsen
Dermed fortsetter Federer det imponerende comebacket. Den rutinerte tennisspilleren var ute med skade halve 2016-sesongen, men viste for alvor at han var tilbake i fjorårets Australian Open da han tok sin første Grand Slam-tittel på fem år.

I fjor vant Federer to Grand Slam-titler. Trolig blir sveitseren ikke mye å se på tennisbanen resten av våren. Han stod nemlig over hele grussesongen i fjor, noe han trolig også vil gjøre i år.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788