Roger Federer

Roger Federer til Australian Open-finale da Chung måtte gi seg

Roger Federer kan søndag ta sin 20. Grand Slam-tittel etter å ha tatt seg til sin 30. finale i Grand Slam-sammenheng.

Roger Federer kan søndag ta sin 20. Grand Slam-tittel etter å ha tatt seg til sin 30. finale i Grand Slam-sammenheng.

Den sveitsiske tennislegenden har klart det igjen: Federer har tatt seg til nok en Grand Slam-finale, og den andre på rad i Australian Open. Det hadde få trodd da 36-åringen avsluttet 2017-sesongen tidlig på grunn av skade.

Etterpå har derimot Federer kanskje kommet tilbake på tennisbanen sterkere enn noensinne. Sveitseren hadde ikke vunnet en Grand Slam-tittel på fem år før Australian Open-tittelen i 2017. Fjorårssesongen endte med to Grand Slam-titler. Det hadde ikke Federer tro på selv.

– Jeg hadde vært fornøyd om jeg hadde klart en Grand Slam-tittel til før jeg la opp. Nå får jeg muligheten til å ta en tredje, sa Federer på banen etter kampen mot Chung.

Enkelt
Federer fikk en billig reise i semifinalen. Mot Hyeon Chung var kampen ferdigspilt etter bare én time. Veteranen vant det første 6-1. I det andre settet tok sørkoreaneren medisinsk timeout og ikke lenge etterpå ga unggutten seg opp.

– Jeg synes det første settet gikk normalt for seg, og jeg klarte ikke å fange opp hva som foregikk med han. I det andre settet merket jeg at han ikke beveget seg normalt. Jeg er veldig glad for å være i finalen, men ikke på denne måten, sa Federer.

Chung var tydelige tapet opp før kampen. Under den medisinske timeouten ble det åpenbart at 21-åringen hadde store blemmer under foten.

– Jeg vet at han har slitt med blemmer, og jeg har hatt det selv før. Jeg vet hvor vondt det er og på et punkt må man gi seg. Jeg er sikker på at vi kommer til å se han mye framover, helt sikkert en framtidig topp 10-spiller, sa Federer.

Cilic neste
I finalen blir det en reprise av Wimbledon-finalen i sommer. Da er motstander kroatiske Marin Cilic, nummer seks på ATP-rankingen.

– Vi trente faktisk sammen på Maldivene i vinter. Vi var tilfeldigvis der samtidig og begge så etter noen å slå med. Det er litt morsomt at det kan ha vært med på å føre oss hit, sa Federer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788