Caroline Wozniacki

Norsk tennisekspert tror Wozniacki kan gå til topps i Australian Open

Tenniskommentator Christer Francke sliter med å velge favoritt på kvinnesiden i Australian Open.

Tenniskommentator Christer Francke sliter med å velge favoritt på kvinnesiden i Australian Open.

De siste årene har kvinneklassen i de store tennisturneringene vært vidåpen, spesielt med Serena Williams ute av bildet. Eurosports tennisstemme ser ingen endring i det under årets første Grand Slam-turnering.

– Hvis det har vært åpent før, så er det enda mer åpent nå. Williams er ikke med, og de andre hadde begynte å skjelve om hun stilte opp, selv om jeg ikke tror hun hadde vunnet nå. Vi kommer til å se overraskelser. Det er sikkert 16 spillere som kan nevnes, sier Francke til Tennis-Norge.

Wozniacki i form
Danske Caroline Wozniacki har det siste halvåret vært i strålende form og var i finalen i en oppkjøringsturnering til Australian Open. På slutten av 2017 gikk 27-åringen for første gang til topps i WTA-sluttspillet. Det gir henne en andreplass på WTA-rankingen.

– Wozniacki er i veldig god form. Hun er en av de beste som ikke bare kan stå å serve. Best i returspillet og kan hamle opp mot de som bare står og slår, sier Francke.

En annen som Francke plasserer i Wozniackis kategori er verdensener Simona Halep. Tenniseksperten og -treneren hadde satt penger på den rumenske jenta om han var nødt til å velge.

– Det er på tide at hun vinner en Grand Slam-turnering. Det skal klaffe hvis hun skal vinne, men hun har fått en god trekning. Hun er sterk i psyken og tåler varmen. Jeg tror heller ikke Halep føler noe press, selv om hun har blitt verdensener, sier Francke.

Kerber i form
Francke har lenge vært skeptisk til tidligere verdensener Angelique Kerbers krevende spillestil. Tyskeren hadde en marerittsesong i fjor, men har hatt en strålende sesonginnledning og virker å være i form.

– Hun er en av de som kan vinne. Hun har spilt bra, og slått mange av dem som kan vinne. Hun kan slå hvem som helst, også de som spiller raskt. Når hun er i form misser hun aldri, men jeg vet ikke om hun er der enda, sier Francke, og nevner flere aktuelle vinnerkandidater:

– Sloane Stephens og Madison Keys passer bra på dekket. Maria Sjarapova er alltid god i Grand Slam-turneringene. Julia Görges har spilt bra i oppladningen. Elina Svitolina kan nevnes, også spillere som Agnieszka Radwanska og Caroline Garcia, avslutter Francke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788