Alexander Zverev

Kokkinakis slo Zverev, men Tyskland er klar for finalen i Hopman Cup

Alexander Zverev har tapt to av tre singlekamper i Hopman Cup, men Tyskland gikk likevel videre til finalen.

Alexander Zverev har tapt to av tre singlekamper i Hopman Cup, men Tyskland gikk likevel videre til finalen.

Det var på forhånd klart at Tyskland måtte tape alle kampene mot Australia for ikke å nå finalen i nasjonsturneringen. Tidligere fredag slo nemlig Belgia med David Goffin og Elise Mertens canadierne Vasil Pospisil og Eugenie Bouchard i alle tre kampene. Det satte press på Tyskland.

Vertsnasjonen Australia var også forberedt på å gi Tyskland kamp. Likevel ble det tidlig klart at tyskerne skulle spille finale. Angelique Kerber gjorde en god kamp mot Daria Gavrilova og vant 6-1, 6-2.

Thanasi Kokkinakis viste etterpå svært god form mot verdensfirer Alexander Zverev. Australieren spilte en strålende kamp mot den unge tyskeren og vant noe overraskende 7-5, 6-7 (4-7), 6-4. Også mot David Goffin tapte Zverev tidligere i uka. I den påfølgende mixed doublen var Australia nær seier, men tapte til slutt 4-1, 1-4, 4-3 (5-3)

– Det er fantastisk å være i finalen. Jeg må gi Angelique all æren for dette. Jeg holdt nesten på å rote bort alt. Singlekampen er en ting, men jeg spilte er forferdelig førstesett. Hun holdt meg gående og pushet meg, sa Zverev til Hopman Cups hjemmeside.

I lørdagens finale venter Sveits med Belinda Bencic og Roger Federer på laget.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788