Malene Helgø

Helgø sesongdebuterer i Egypt: – Føler meg sterk

Malene Helgø føler hun har utviklet seg som tennisspiller og ser fram til den internasjonale sesongstarten.

Malene Helgø føler hun har utviklet seg som tennisspiller og ser fram til den internasjonale sesongstarten.

Den norske 18-åringen tjuvstartet sesongen med noen kamper i Furuset Grand Prix tidligere i januar, men ble ikke satt særlig på prøve der. Onsdag venter årets første kamp på internasjonalt seniornivå i 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh.

– Sesongoppkjøringen har vært veldig bra. Jeg har bygd opp form og føler jeg spiller veldig bra om dagen. Jeg har blitt bedre på flere ting, så jeg føler meg sterk nå. Jeg gleder meg til å komme i gang med første turnering for året og er spent på hva jeg kan få til i 2018, sier Helgø til Tennis-Norge.

Gode spillere
Turneringen i Egypt holder høyt nivå med flere godt rangerte spillere med. Den best rangerte spilleren i turneringen er Kai-Lin Zhang, nummer 240 på WTA-rankingen. Helgø var den siste spilleren som kom inn på ranking i hovedrunden.

– Det er ganske høyt nivå her, noe det som regel er på starten av året. Jeg skal gjøre mitt beste og lære så mye som mulig, sier Helgø.

Likevel har Furuset-spilleren unngått de verste spillerne i de første rundene. I første runde onsdag venter spanske Maria Gutierrez Carrasco, som bare er rangert noen plasser foran Helgø. I andre runde blir det eventuelt et oppgjør mot kvalifiseringsspilleren Kumi So, og den best rangerte motstanderen hun kan møte i kvartfinalen er nummer 514 i verden.

– To eller tre
I Sharm El Sheikh arrangeres det turneringer på rekke og rad. Også de kommende ukene spilles det turneringer, og Helgø skal delta i flere av dem.

– Jeg spiller to eller tre turneringer. Jeg skal se an om jeg føler at formen er bra og om jeg har lyst til å bli en tredje uke, sier Helgø.

Tennis-Norge reiser onsdag til Egypt for å dekke Davis Cup og eventuelt Helgø i 15.000-dollarsturneringen.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788