Malene Helgø

Helgø innledet sesongen med seier

Malene Helgø fikk en meget god start på sesongen og vant første runde i 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh.

Malene Helgø fikk en meget god start på sesongen og vant første runde i 15.000-dollarsturneringen i Sharm El Sheikh.

Furuset-spilleren fikk en god trekning som siste forhåndskvalifiserte spiller i turneringen i Egypt. Helgø møtte spanske Maria Gutierrez Carrasco, som bare er rangert noen plasser foran på WTA-rankingen. 20-åringens beste resultat er en semifinale i 15.000-dollarsturnering i mars.

Mot sin spanske motstander startet Helgø forrykende. Den norske 18-åringen ledet hele 4-0, men Carrasco kom seg inn i kampen igjen. Likevel klarte jenta fra Romerike å holde unna i det første settet og vant 6-4. I det andre settet holdt Carrasco følge til 3-3, men så tok Helgø kommandoen igjen og sikret seg settseier 6-3.

Dermed er Helgø klar for andre runde. Der er motstander kvalifiseringsspilleren Kumi So. Den japanske 19-åringen er nummer 846 på verdensrankingen, noe som også er hennes beste plassering i karrieren. So oppnådde plasseringen ved å ta seg til semifinale i Sharm El Sheikh tidligere i januar.

Helgø spiller også double i Egypt og ble tirsdag klar for andre runde. Tennis-Norge vil være tilstede å dekke den norske jentas singlekamp torsdag.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788