Roger Federer tennis

Federer har fortsatt ikke tapt et sett i Australian Open

Roger Federer startet tregt mot Tomas Berdych, men tok seg til semifinalen av Australian Open.

Roger Federer startet tregt mot Tomas Berdych, men tok seg til semifinalen av Australian Open.

Sveitseren måtte onsdag ut i kanskje sin tøffeste kamp så langt i Australian Open mot sterke Tomas Berdych, nummer 20 på ATP-rankingen. Tsjekkeren kom mellom 2011 og 2016 fire ganger til kvartfinale og to ganger til semifinale i turneringen. 32-åringen har imponert i Melbourne også i år, blant annet ved å slå ut Juan Martin del Potro.

Federer har i nok en Grand Slam-turnering overbevist. 36-åringen har hatt en rimelig overkommelige trekning, men hadde likevel imponert med ikke å tape et eneste sett før onsdagens kvartfinale.

Startet dårlig
Det fortsatte onsdag, men Berdych var tydelig på fra start av og ønsket å skape trøbbel for Federer. Tsjekkeren tok ledelsen direkte og brøt til 3-0. Berdych fortsatte å spille bra i det første settet og hadde to settballer. Federer reddet seg derimot inn og brøt tilbake på 3-5. Til slutt skaffet han seg tiebreak og vant hele 7-1.

– Jeg er veldig glad for at jeg kom ut av det første settet. Tomas spilte veldig bra i de to første settene. Han fortjente det første settet, og jeg stjal vel egentlig det settet, sa Federer etter kampen, som vant de neste settene 6-3, 6-4.

I semifinalen møter Federer unggutten Hyeon Chung. Stortalentet stoppet eventyret for amerikanske Tennys Sandgren, nummer 97 på verdensrankingen. Sørkoreaneren har virkelig imponert i Australian Open ved å slå ut Alexander Zverev og Novak Djokovic tidligere i Grand Slam-turneringen.

– Jeg er veldig glad, jeg hadde virkelig ikke trodd dette, men mange ting har falt på plass i denne turneringen, sa Chung til Eurosport etter kampen.

Halep og Kerber videre
På kvinnesiden er det duket for et skikkelig kanonoppgjør i semifinalen. Angelique Kerber startet onsdagen med å ta en rask og komfortabel seier over Madison Keys. Den tyske tennisspilleren imponerte stort med 6-1, 6-2 på 51 minutter.

I semifinalen møter Kerber verdensener Simona Halep. Også den rumenske jenta overbeviste i kvartfinalen med å slå Karolina Pliskova, nummer seks på WTA-rankingen, 6-3, 6-2 på en time og elleve minutter.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788