Ulrikke Eikeri

Eikeri sesongåpner: – Målet er å spille stabilt på Grand Slam-nivå

Ulrikke Eikeri sesongåpner i en 25.000-dollarsturnering i USA onsdag og håper å fortsette utviklingen.

Ulrikke Eikeri sesongåpner i en 25.000-dollarsturnering i USA onsdag og håper å fortsette utviklingen.

Den norske 25-åringen klatret i 2017 opp til 232.-plass på WTA-rankingen og har bare en gang tidligere endt året på en bedre plassering. For øyeblikket er Eikeri nummer 218, noe som bare er ni plasser bak bestenoteringen på 209.-plass fra 2014. Oslo-jenta mangler elleve poeng for å nå en ny plasseringsrekord på rankingen.

– Jeg har først og fremst fokus på å utvikle spillet videre og spille stabilt på Grand Slam-nivå, sier Eikeri til Tennis-Norge.

USA
Eikeri trives vanligvis godt i USA og starter 2018-sesongen i Florida. Onsdag møter Nordstrand-spilleren Nigina Abduraimva i første runde i 25.000-dollarsturneringen i Daytona Beach.

– Jeg starter året i Florida med tre grusturneringer, sier Eikeri, som føler seg klar for sesongstarten i USA:

– Jeg har hatt noen fine uker hjemme med en kombinasjon av litt trening og mye hvile, sier Eikeri.

Positiv utvikling
I 2017 vant Eikeri to 25.000-dollarsturneringer og en 15.000-dollarsturnering. Norges beste rangerte kvinnespiller har aldri tidligere tatt så mange titler på internasjonalt seniornivå i samme sesong. I tillegg viste Eikeri på høsten meget sterkt spill mot høyere rangert motstand. Hun tapte knapt en eneste kamp mot lavere rangert motstand og slo flere høyt rangerte spillere.

Eikeri har også muligheten til å tjene mye poeng de kommende månedene og gå sitt første skadefri år på en stund. Jenta fra Norge var ute med ankelbrudd fra midten av januar til starten av april i 2017. Også tidligere i karrieren har Eikeri slitt med store skadeproblemer.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788