Davis Cup

Christian Ruud (!) nominert i Norges Davis Cup-tropp

Kun tre av fem mulige spillere er nominert i troppen til Norge i oppgjøret mot Egypt om litt over en uke.

Kun fire av fem mulige spillere er nominert i troppen til Norge i oppgjøret mot Egypt om litt over en uke.

Viktor Durasovic, Herman Høyeraal, Joachim Bjerke og Norges best rangerte spiller gjennom tidende, Christian Ruud, er nominert i troppen av kaptein Anders Håseth. Det er likevel et men:

– Det er meget stor sannsynlighet for at nominasjonen endres, understreker Håseth til Tennis-Norge.

I Davis Cup er det nemlig lov å bytte ut to spillere opp til en time før trekningen. I tillegg er det gjort endringer i reglene som gjør det mulig å ha med en femte spiller i troppen. Det er verdt å merke seg at ungguttene Simen Sunde Bratholm og Peter August Anker spiller kvalifisering til en Futures-turnering i Sharm El-Sheikh, der Davis Cup-kampen arrangeres, sju dager før.

Uten Casper Ruud
Casper Ruud blir derimot ikke å se for Norge denne gangen. 19-åringen dropper en lang og slitsom tur til Afrika. Unggutten reiser allerede til Sør-Amerika på tirsdag, der han skal spille en ATP 250-turnering i Ecuador om litt over en uke, foreløpig i kvalifiseringen.

– Dette blir ikke normalen. Casper kommer til å være en del av Norges lag, men vi må ha forståelse for at han skal forsvare poeng denne gangen. Det er totalt sett best for norsk tennis, og vi vil ikke la dette ødelegge forberedelsene til turneringene i Sør-Amerika, sier Håseth, og legger til:

– Vi har et ungt lag og har god tid til å bygge oss opp på Davis Cup-nivå, sier Håseth.

Dermed blir Viktor Durasovic Norges ener og bør vinne sine kamper for at Norge skal ha en mulighet for ny opprykkskamp. Denne gangen vil også doublekampen trolig bli ekstra avgjørende. Det er også gjort endringer i reglementet som gjør at kampene nå spilles i best av tre sett og ikke best av fem sett.

– Ting kan skje. Vi har alltid en sjanse i tennis, sier Håseth.

Sterkt egyptisk lag
Det egyptiske laget mangler en stor ener, men tre av de nominerte spillerne er bedre rangerte enn Durasovic som ligger på 409.-plass i verden.

Den egyptiske kapteinen Mostafa Naim Dalam har tatt ut Mohamed Safwat (223), Karim-Mohamed Maamoun (240), Youssef Hossam (300), Sherif Sabry (928) og Akram El Sallaiy.

Vanligvis har Egypt spilt sine Davis Cup-oppgjør i hovedstaden Kairo, men for første gang spilles den i Sharm El-Sheikh. Tennis-Norge skal dekke oppgjøret, som spilles 3. og 4. februar, direkte fra Egypt.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788