Casper Ruud. Tennis-Norge.

Casper Ruud snudde til seier i Australian Open

Casper Ruud tapte åpningssettet mot Tatsuma Ito, men kom tilbake og vant første kvalifiseringsrunde i Australian Open.

Casper Ruud tapte åpningssettet mot Tatsuma Ito, men kom tilbake og vant første kvalifiseringsrunde i Australian Open.

Nordmannen spilte kamp i Auckland på New Zealand bare litt over 24 timer før åpningskampen i kvalifiseringen til Australian Open i Melbourne. Tirsdag ble mange imponert over Ruuds spill mot Robin Haase, nummer 43 i verden. Da hadde 19-åringen to matchballer, men tapte til slutt 6-0, 6-7 (6-8), 4-6.

I Australian Open var japanske Ito motstander. 29-åringen er nummer 156 på ATP-rankingen, men har en bestenotering som nummer 60 fra 2012. Ruud har spilt mot Ito en gang tidligere i karrieren. Det skjedde i 2016 som 17-åring i kvalifiseringen til ATP 1000-turneringen i Miami. Da tapte unggutten 4-6, 7-6 (8-6), 1-6, men imponerte de fleste i sin første kamp på ATP-nivå.

Startet dårlig
Om det var den nylige reisen til Melbourne som ga utslaget er usikkert, men Ruud startet dårlig mot Ito. Japaneren virket svært konsentrert og spilte meget raskt i starten. Den rutinerte tennisspilleren brøt på første forsøk. På 2-0 hadde 29-åringen hele seks breakballer, men Ruud reddet alle. Utover i settet var Ruud best og hadde sju breakmuligheter uten å utnytte dem. Det endte med seier 6-4 for Ito i sett nummer én.

– Jeg ble litt skremt i det første settet. Vi har hatt en lang reise fra Auckland, og det var en litt raskere bane her, så han slet litt med timingen, sier pappa og trener Christian Ruud til Eurosport.

I det andre settet startet Ruud glimrende med et blankt servegame. På 2-1 fikk Snarøya-gutten to nye breakmuligheter og på forsøk to, hans niende i kampen, brøt Ruud. Resten av settet gikk nordmannens vei, og Norges beste rangerte tennisspiller vant 6-1.

Casper Ruud
Casper Ruud imponerte på nytt. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Ruud fortsatte det gode spillet i det tredje settet. På 2-2 fikk stortalentet tre breakballer og på det andre forsøket brøt nordmannen til 3-2. Ito kjempet på videre, men bruddet var nok til å vinne kampen med 6-4 i sett nummer tre.

Den norske unggutten gjorde en god kamp i Melbourne. Ruud spilte seg opp etter en nervøs start og var særlig god på egne server, men klarte seg også bra i returspillet, selv om de fleste poengene kom på Itos andreserver. Utover i kampen gjorde også Ruud svært få feil og vant størstedelen av de lange ballvekslingene.

– Ito sjokkerte litt i starten, men Casper viser styrke med å snu kampen, sier pappa Christian Ruud.

Ny kjenning neste
Også i andre kvalifiseringsrunde møter Ruud en spiller han har spilt mot tidligere. Motstander er Dmity Popko, nummer 247 på ATP-rankingen. Nordmannen møtte 21-åringen i kvalifiseringen til US Open i september og vant 6-4, 6-0.

– Jeg går for å kvalifisere meg. I år har jeg lyst til å spille hovedrunden. Jeg var i kvalifiseringsfinalen i fjor og møtte en spiller med god serve og litt kjedelig spill. Det var ikke lett å fighte i den kampen, så jeg håper å få en ny sjanse. Det hadde vært gøy, har Ruud uttalt til Tennis-Norge før Australian Open.

Popko har en besteplassering som nummer 178 i verden fra oktober i 2017. I fjor vant tennisspilleren fra Kasakhstan tre Futures-turneringer. Oppgjøret spilles fredag.

–Det er tre tøffe kamper uansett. Jeg har ett år mer erfaring nå, så jeg får prøve å bruke det så godt jeg kan. Jeg har fått noen bra seire i starten av sesongen og håper å ta med det gode spillet. Jeg vet det er mange gode spillere i kvalifiseringen, sa Ruud til Tennis-Norge før trekningen var klar.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788