Casper Ruud

Casper Ruud om sesongåpningen: – Positiv start

Casper Ruud føler at de første kampene i 2018 har gitt han ny selvtillit på tennisbanen.

Casper Ruud føler at de første kampene i 2018 har gitt han ny selvtillit på tennisbanen.

Den norske 19-åringen har vunnet tre av fire kamper på nyåret, to i ATP Challenger-turneringen på Ny-Caledonia og en i kvalifiseringen til ATP 250-turneringen i Auckland. Alle kampene har inneholdt mye godt spill fra Ruud.

– Det har ikke vært altfor mange kamper enda, men det har vært ganske bra. Jeg har spilt et par bra kamper, samt tapt en jevn kamp, dessverre. Jeg har fått en bedre start enn i fjor og fått gode tanker. Det er positivt og bra for selvtilliten, sier Ruud til Tennis-Norge.

– Deilig
Lørdag møtte Ruud den rutinerte franskmannen Stephane Robert på 37 år. Far og trener Christian Ruud likte det han så av sønnen. Også hovedpersonen selv var fornøyd med å avgjøre kampen i tiebreak i tredje sett mot en langt mer erfaren tennisspilleren.

– Det var deilig å få inn en jevn seier. Det er en stund siden jeg har vunnet i en jevn kamp. Jeg skulle gjerne ha vunnet enklere, og det lå og vippet med breakballer i mot på 5-5 i tredje sett, så det var deilig å redde det inn og vinne, sier Ruud.

Casper Ruud
Casper Ruud i aksjon i Oslo. Foto: Espen Hildrup.

I søndagens kvalifiseringsfinale møter Ruud for første gang en bedre rangert spiller denne sesongen. Motstander er Tennys Sandgren, nummer 96 på ATP-rankingen, med en 85.-plass fra november som karrierens beste rangering. Amerikaneren vant to Challenger-turneringer i 2017.

– Jeg har sett litt på han, og jeg tror det kan være muligheter for å vinne. Jeg føler at om jeg spiller bra og leverer varene, så håper jeg at det kan gå veien. Sandgren spiller litt mer ball, så det blir nok flere ballvekslinger og spill om ballen. Det passer meg nok bedre enn det raske spillet mot Robert, sier Ruud.

Kan gå glipp av Australian Open
Turneringen på New Zealand kan føre til at Ruud må stå over kvalifiseringen i Australian Open. Tar Ruud seg til hovedrunden og vinner første runde, ryker Grand Slam-turneringen.

– Jeg spiller her egentlig bare fordi jeg var påmeldt og røk ut tidlig i Noumea. Da kunne jeg få noen ekstra kamper her. Det er ikke bare, bare å spille en ATP 250-turnering og tar jeg meg til andre runde vil det være en god turnering som også gir litt poeng. Det er god matching, og jeg prøver alltid å vinne. Vi får ser hvordan det går, avslutter Ruud.

Oppgjøret mot Sandgren spilles rundt klokken 01.00 natt til søndag norsk tid, men streames trolig ikke.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788