Casper Ruud

Casper Ruud fikk wildcard til Rio-turneringen

Casper Ruud slipper å spille kvalifisering i den samme ATP 500-turneringen som unggutten i 2017 tok seg helt til semifinalen i.

Casper Ruud slipper å spille kvalifisering i den samme ATP 500-turneringen som unggutten i 2017 tok seg helt til semifinalen i.

Nordmannens aller største prestasjon hittil i karrieren, i hvert fall poengmessig, kom da Ruud tok seg til semifinalen i ATP 500-turneringen i Rio. I semifinalen hadde unggutten matchball mot nåværende verdenstier Pablo Carreno Busta, men den spanske motstanderen reddet seg inn og vant kampen.

Også i 2017 fikk Ruud wildcard til hovedrunden i turneringen, noe han altså har fått av arrangøren igjen – takket være den glimrende prestasjonen i fjor og åpningen på årets sesong.

– Jeg har fått wildcard i Rio, så det er veldig deilig, bekrefter Casper Ruud til Tennis-Norge.

Gode minner
I Rio i fjor slo Ruud flere spillere rangert blant topp 100 i verden og gjorde nesten en perfekt kamp i de to første settene mot Carreno Busta. 19-åringen håper gode minner kan hjelpe han til suksess også i år.

– Jeg skal nok se på noen videoer og flashbacks før jeg spiller i Rio, så får jeg håpe at jeg finner tilbake til formen jeg hadde der i fjor, sier Ruud.

At Snarøya-gutten gjorde det så godt i Rio i fjor betyr også at 180 av poengene på verdensrankingen stammer derfra. Dermed kan det bli et lite rankingfall om det ikke blir like bra resultat i år.

– At jeg har gjort det bra i starten i Oseania nå betyr ikke at jeg kommer til å gjøre det bra i Sør-Amerika, men jeg håper selvfølgelig på å prestere bra. Målet i år er å bli mer stabil, sier Ruud.

Turné
Turneringen i Rio starter først 19. februar. For øyeblikket er nordmannen i Oslo og trener, men allerede tirsdag drar Ruud til Sør-Amerika for en ny turneringsperiode. Den første av fire turneringer er ATP 250-turneringen i Ecuador.

– Jeg er nummer tre på kvalifiseringslisten i Quito, så jeg satser på at jeg i siste liten kommer inn i hovedrunden der. I de to andre turneringene blir det nok kvalifisering, sier Ruud, som i tillegg skal spille ATP 250-turneringene Argentina Open i Buenos Aires og Brasil Open i Sao Paulo.

Da får Ruud også en tjuvstart på grussesongen, dekket den norske tennisspilleren så langt har de beste resultatene fra.

– Det blir deilig å komme over på grus. Det har vært mange uker med hardcourt nå. De fleste spillerne føler at det går litt lettere i overgangen, fordi det går veldig raskt på hardcourt kontra grus. Det er noe med å få ro og tid på grus, påpeker Ruud.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788