Casper Ruud

Casper Ruud ble slått ut av Australian Open

Casper Ruud hang i perioder godt med, men fikk det for tøft mot topp 30-spilleren Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open.

Casper Ruud hang i perioder godt med, men fikk det for tøft mot topp 30-spilleren Diego Schwartzman i andre runde av Australian Open.

Sportsinteresserte i Norge har for alvor fått øynene opp for Ruud etter at 19-åringen tok seg til sin første Grand Slam-turnering som den første nordmannen siden 2001. I første runde imponerte nordmannen med fightervilje og god serving. Han vant 6-3, 3-6, 6-7 (5-7), 7-5, 11-9.

I andre runde ventet derimot en tøffere utfordring i motstander Diego Schwartzman. 25-åringen er nummer 26 på ATP-rankingen og var senest i høst i kvartfinalen av Grand Slam-turneringen US Open. I tillegg spilte tøffe forhold med høy luftfuktighet og varme inn på kampen. Ruud har tidligere slitt med å spille i varme forhold.

Vanskelig kamp
Ruud fikk en tøff start på oppgjøret. Unggutten holdt sitt første servegame, men ble brutt etter en dobbeltfeil på 1-1. Også i nordmannens neste servegame ble Ruud brutt til 1-4. Tennisspilleren fra Norge klarte å bryte tilbake i påfølgende game, men tapte settet 4-6.

I det andre settet fikk Ruud det enda tøffere. Stortalentet imponerte med å hente inn 0-40 i Schwartzmans første servegame og fikk en breakball, uten å utnytte den, i argentinerens andre servegame. Deretter ble det tøffere, og motstanderen fra Argenina brøt flere ganger. Ruud tapte settet 2-6.

Casper Ruud
Casper Ruud har imponert i Australia. Foto: Espen Hildrup, Norges Tennisforbund.

Snarøya-gutten hevet spillet på egen serve i det tredje settet etter en svak start. Ruud måtte redde tre breakballer i sitt første servegame. Han fulgte opp med et blankt servegame, men på 2-2 brøt Schwartzman til 3-2.

Schwartzman spilte en god kamp. Med sine 167 cm var argentineren overalt på banen og plukket ball etter ball. Toppspilleren gjorde sjelden feil og ønsket lengre ballvekslinger. Det fikk han ofte, og de aller fleste gikk Schwartzman seirende ut av. Toppspilleren servet også til tider glimrende.

Klatrer
Ruud vil klatre noe på verdensrankingen med denne prestasjonen. Ved neste ranking vil nordmannen være på 119.-plass, men må forsvare 180 poeng fra ATP 500-turneringen i Rio i løpet av den neste måneden. Det kan bety et fall på rankingen om han ikke lykkes. Turneringen i Australia har også gitt Ruud rundt 560.000 kroner i premiepenger.

Det neste på programmet for Ruud er trolig Davis Cup-kamp mot Egypt i Sharm El Sheikh. Den spilles uken etter Australian Open, 3. og 4. februar. Etterpå venter en lengre turné i Sør- og Nord-Amerika, lignende den i fjor.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788