Marta Kostyuk

15-åring stormer videre i Australian Open

Ukrainske Marta Kostyuk imponerer stort i Grand Slam-turneringen Australian Open og er klar for tredje runde.

Ukrainske Marta Kostyuk imponerer stort i Grand Slam-turneringen Australian Open og er klar for tredje runde.

15-åringen er bare rangert som nummer 521 på WTA-rankingen og fikk wildcard til kvalifiseringen. Der kjempet Kostyuk seg videre med seier i tre sett i alle kvalifiseringskampene. I første runde fortsatte hun storspillet og slo Shuai Peng, nummer 27 i verden, med 6-2, 6-2.

Kostyuk møtte onsdag det australske hjemmehåpet Olivia Rogowska, nummer 168 og vant 6-3, 7-5. Dermed ble hun den yngste til å ta seg til tredje runde i Australian Open siden 1997 da Martina Hingis gjorde det. Nå møter hun landskvinnen og verdensfirer Elina Sviotlina.

– Jeg skal bare nyte det. Jeg tipper jeg skal spille på en av de store banene igjen, men jeg vil prøve å vise fram min beste tennis, fordi jeg er ganske sikker på at hun, som alle andre mine motstandere, vil slite litt, sier vinneren av juniorutgaven av Australian Open.

Wozniacki videre
Danske Caroline Wozniacki blir sett på som en av favorittene i Australian Open og begynte bra i første runde. I andre runde fikk verdenstoeren det tøffere, men tok seg videre til slutt.

Mot kroatiske Jana Fett, nummer 119 i verden, startet Wozniacki dårligst. Motstanderen fra Kroatia vant det første settet 6-3, men Wozniacki slo tilbake med 6-2. I det tredje settet ledet Fett 5-1 og hadde 40-15, men Wozniacki hentet fram kjempekreftene og snudde settet til 7-5.

– Det var vilt. Jeg visste ikke hvordan jeg skulle komme inn i kampen igjen. Jeg har aldri spilt mot henne tidligere. Hun er en vrien motstander. Hun hadde ingenting å tape, sa Wozniacki, ifølge Herald Sun.

Tsonga vant i fem sett
Jo-Wilfried Tsonga vant en tøff kamp mot den canadiske unggutten Denis Shapovalov. Oppgjøret vekslet, men franskmannen gikk seirende ut med 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (7-4), 7-5.

Ellers overrasket Luksika Kumkhum fra Thailand, nummer 125 i verden, med å slå Belinda Bencic. 15.-seedede Anastasia Pavlyuchenkova og 22.-seedede Daria Kasatkina røk ut på kvinnesiden, mens 32.-seedede Pablo Cuevas måtte se seg slått på herresiden.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788