Anna Sofia Håseth

Sivertsen (31) og Håseth (13) imponerte i innendørs-NM

Morten Sivertsen overrasket stort med å slå ut favoritten Peter August Anker, mens Anna Sofia Skailand Håseth sto for den største bragden på kvinnesiden i innedørs-NM søndag.

Morten Sivertsen overrasket stort med å slå ut favoritten Peter August Anker, mens Anna Sofia Skailand Håseth sto for den største bragden på kvinnesiden i innedørs-NM søndag.

Skailand Håseth er bare 13 år, men vant likevel innendørs-NM i U14-klassen tidligere i år. Nå stiller hun opp i seniorklassen i NM innendørs i Heminghallen og har virkelig imponert i starten av turneringen.

Lørdag vant hun første runde med seier over seedede Maren Nordklev, mens søndag ventet Helene Alexandra Heiberg. 18-åringen vant juniorklassen i utendørs-NM i 2016 og vant en sterk seier i første runde i en 15.000-dollarsturnering i Oslo ikke lenge etterpå. Siden har derimot Heiberg slitt med skader.

Likevel var det meget imponerende av 13-åringen Håseth å slå fem år eldre Heiberg i to sett med 6-3, 6-4. Dermed venter andreseedede Lillian Alexandra Gabrielsen i kvartfinalen mandag.

På herresiden ble første runde gjennomført søndag og en stor overraskelse forekom. Peter August Anker, som var en av forhåndsfavorittene til tittelen etter en sterk høst, ble overraskende slått av Morten Sivertsen med 6-3, 6-3.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788