Melanie Stokke

Melanie Stokke sikter mot Roland Garros

2017 ble et nytt år med nye skritt framover for Melanie Stokke. Nå er Grand Slam-kvalifisering det neste målet for norgesmesteren.

2017 ble et nytt år med nye skritt framover for Melanie Stokke. Nå er Grand Slam-kvalifisering det neste målet for norgesmesteren.

Den norske 21-åringen tok i år sin aller første tittel på 25.000-dollarsnivå. Triumfen og andre gode prestasjoner har ført Stokke opp på en sluttranking på 277.-plass i 2017. Det er 90 plasser opp fra rangeringen ved årsskifte for ett år siden.

Dermed fortsetter Nordstrand-spilleren å gjøre stadige framsteg på tennisbanen. Stokke har for hvert år etter sin inntreden på WTA-rankingen klatret på rankingen og med sin nåværende ranking venter snart større utfordringer.

Store planer
Mye av planene for 2018 er lagt. Ett av målene er å spille godt nok i første del av sesongen til å få en Paris-tur i mai.

– Jeg ønsker å være med i kvalifiseringen til Roland Garros, så jeg sikter mot en plass rundt 210, sier Stokke til Tennis-Norge.

Stokke har gode muligheter til å klare akkurat det. Den norske jenta hadde en dårlig start på 2017 og kan fram til mai knapt ikke tape et eneste poeng. Derfor ønsker 21-åringen å prøve seg på høyere nivå oftere.

– I tillegg er målet for sesongen er å spille flere høyere turneringer enn 25.000-dollarsnivå og spille noen WTA-turneringer, sier Stokke.

Starter i USA
I 2017 startet Stokke sesongen i februar. I 2018 blir sesongstarten flyttet fram til midten av januar. Da venter en 25.000-dollarsturnering i Orlando, en turnering også Ulrikke Eikeri skal spille. Nå holder Stokke på med sesongoppkjøring i Spania.

– Jeg trener i Barcelona og fortsetter med preseasontrening denne uken og to uker til, slik at jeg har tid til å forbedre meg på det jeg trenger å bli bedre på, sier Stokke.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788