Nick Kyrgios

Kyrgios gir bort kamppenger: – Vil bli husket som en god person

Nick Kyrigos har startet sitt eget velededighetsfond og foran en oppvisningskamp gir han bort pengene han får for å stille opp.

Nick Kyrigos har startet sitt eget velededighetsfond og foran en oppvisningskamp gir han bort pengene han får for å stille opp.

22-åringen ble i fjor utestengt etter å ha kjeftet på tilskuere og svart svært arrogant for seg på pressekonferansen etterpå. Også tidligere har Kyrgios havnet i kontroversielle situasjoner både på og av tennisbanen.

Den australske rebellen forsøker nå å rette på det tøffe ryktet sitt. Fredag spiller Kyrgios en oppvisningskamp i Buenos Aires mot Juan Martin del Potro. Australieren får en god sum penger for å spille kampen, men velger å donere 800.000 kroner av pengesjekken bort.

– På et lokalt sykehus i Frankrike tidligere i år innså jeg at jeg måtte gjøre noe for å hjelpe andre. En gnist tente noe i meg, og jeg skapte NK-fondet. Jeg er akkurat nå på flyet til Argentina for å spille en kamp mot del Potro og vil donere 100.000 dollar av lønnen til fondet mitt, skrev Kyrgios på Facebook-siden sin, ifølge Tennis World.

Opprettelsen av fondet har også gitt Kyrgios motivasjonen tilbake for å prestere bra på tennisbanen.

– Jeg har manglet motivasjon mange ganger de siste årene, men det er åpenbart at når du har noe som dette å spille for blir det annerledes. Alt av penger jeg får inn kan gå til fondet, sier Kyrgios.

Kyrgios har totalt tjent over 40 millioner kroner i karrieren på ATP-turneringer.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788