Ine Stange

Ine Soltveit Stange (15) slo ut Reinertsen (15) i NM

Ine Soltveit Stange sto for den største overraskelsen mandag og er klar for semifinale i innendørs-NM.

Ine Soltveit Stange sto for den største overraskelsen mandag og er klar for semifinale i innendørs-NM.

15-åringen har vist god framgang i høst. I juniorturneringene i november og desember tok hun sine tre første seire på internasjonalt juniornivå. Like før dette tok hun seg videre til første runde i 15.000-dollarsturneringen i Oslo, der hun gjorde en god figur mot 22-åringen Nora Niedmers fra Tyskland. I tillegg vant hun Masters-turneringen for jenter under 16.

– Jeg har jobbet hardt, og trent ganske mye med god hjelp fra de flinke trenerene på Ullern. I tillegg har jeg jo spilt mange turneringer og kamper, noe som også er veldig bra trening, sier Soltveit Stange til Tennis-Norge.

– Godt trykk

Ine Stange
Ine Stange under Collector Bank Norwegian Open. Foto: Espen Hildrup.

I mandagens kvartfinale møtte Soltveit Stange jevngamle Sarina Reinertsen, som er førsteseedet i turneringen. Det endte med en overbevisende seier 7-6 (7-5), 6-1 for Ullern-spilleren. I tirsdagens semifinale venter Elinor Storkaas, som gikk videre fra kvartfinalen på walkover mot Hedda Gurholt.

– Så langt er jeg veldig fornøyd med spillet. Jeg har fått til mitt spill, og jeg har spilt solid med godt trykk, sier Stange. 

Den andre semifinalen spilles mellom Lillian Alexandra Gabrielsen og Emilie Elde. Gabrielsen lå under 1-4 i første sett mot 13-åringen Anna Sofia Håseth, men Håseth ble til slutt slått 2-7 i tiebreak. I det andre settet sikret Gabrielsen seg avansement med 6-4. Elde vant 6-1, 6-0 over Mille Hågensen.

Hektisk på herresiden
I herreklassen ble både andre runde og kvartfinalen spilt mandag, men uten store overraskelser. Tre spillere er klare for semifinale, Nils Marius Ellefsen med seier over Johan Joachim Lien og Karl Henrik Bredvold, samt Eirik Sars Grøner med seier over Jacob Wilhelm Krefting og Joachim Andreas Schaefer. Simen Sunde Bratholm møter Ellefsen etter seier over Edvard Porsmyr Hansen og Bastian Winde Harbo.

Oppgjøret mellom Lukas Hellum-Lilleengen og Jacob Eskeland spilles nå, og resultatet oppdateres når de er klare.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788