Nils Ellefsen

Ellefsen vant innendørs-NM

Nils Marius Ellefsen gikk til topps i innendørs-NM uten å tape et eneste sett i løpet av hele mesterskapet.

Nils Marius Ellefsen gikk til topps i innendørs-NM uten å tape et eneste sett i løpet av hele mesterskapet.

Stabekk-spilleren er hjemme på juleferie fra USA, der han studerer på college. De siste årene har Ellefsen spilt for Kentucky, men 23-åringen har dette halvåret vært assistenttrener for samme lag.

Ellefsen spilte i 2015 NM-finale utendørs i Frognerparken, men tapte for stjerneskuddet Casper Ruud, som da tok sin andre NM-tittel på seniornivå. Etter glimrende spill hele uken hadde Ellefsen onsdag muligheten til å sikre seg sin første NM-tittel på seniornivå. Den meste imponerende seieren på veien til finalen kom i semifinalen mot førsteseedede Simen Sunde Bratholm.

– Jeg forventet tøff motstand, men at jeg hadde gode sjanser til å gå helt til topps dersom jeg spilte bra hver kamp, sier Ellefsen til Tennis-Norge.

I onsdagens finale var en annen collegespiller, Rice-spilleren Jacob Eskeland, motstander. 19-åringen slo sterke spillere som Lukas Hellum-Lilleengen og Eirik Sars Grøner på veien til finalen. Unggutten var også i sin første NM-finale på seniornivå.

Finalen ble en jevn kamp, men Ellefsen, som ikke hadde tapt et eneste sett før finalen, unngikk det samme i onsdagens oppgjør. Den norske 23-åringen vant det første settet og med 6-4 også i det andre settet kunne Ellefsen juble for NM-tittelen i Heminghallen.

– Det føles veldig bra. Det er alltid gøy å vinne, og jeg synes spillet satt bra gjennom hele turneringen.

Saken oppdateres med reaksjoner fra Ellefsen!

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788