Casper Ruud. Tennis-Norge.

Casper Ruud følger lik suksessoppskrift i 2018 som i 2017

Casper Ruuds turneringsprogram i starten av 2018 er nokså likt det unggutten hadde i år.

Casper Ruuds turneringsprogram i starten av 2018 er nokså likt det unggutten hadde i år.

Nordmannen har allerede unnagjort ferien og er nå i gang med oppkjøringen mot 2018-sesongen. Den starter i Oseania. Ruuds første turnering for året er nemlig en Challenger-turnering på stillehavsøya Ny-Caledonia. I 2017 spilte stortalentet bare en turnering før Australian Open. Da spilte han ATP 250-turneringen i Chennai, men det ble med en kamp.

Også i år spiller altså Ruud bare en turnering før Australian Open, men forhåpningen er å få flere kamper i forkant av Grand Slam-turneringen enn i fjor. Der må 18-åringen gjennom kvalifiseringen for å nå hovedrunden. I år tok Snarøya-gutten seg helt til kvalifiseringsfinalen, men ble servet i senk av den sterke amerikaneren Reilly Opelka, som hadde en utrolig dag på jobben mot Ruud.

Etter turen til Australia tar det ikke lang tid før det venter Davis Cup i Egypt med det norske laget første helga i februar. Deretter venter det trolig en Challenger-turnering på europeisk jord, men så begynner den virkelig spennende delen av sesongen.

Da reiser Ruud til Sør-Amerika og ATP 500-turneringen i Rio de Janeiro. I 2017 tok han seg overraskende helt til semifinalen, og derfor håper den unge nordmannen på et wildcard inn i hovedrunden for å få muligheten til å forsvare poengene. Får ikke Ruud like gode resultater som i fjor i forkant, under eller rett etter turneringen i Rio de Janeiro venter et fall på rankingen.

Planen videre er, ifølge manager Venke Aure, å spille videre i Sør-Amerika etter Rio-turneringen. I 2017 fikk Ruud muligheten til å spille ATP 250-turneringen i Sao Paulo. Videre gikk turen til en Challenger-turnering i Santiago. Turen over Atlanterhavet ble avsluttet med wildcard rett inn i hovedrunden av ATP 1000-turneringen Miami Open.

For øyeblikket ligger Ruud i hardtrening i den spanske byen Alicante. Onsdag trente nordmannen med nummer ti på ATP-rankingen, Pablo Carreno Busta. Duoen møttes i semifinalen i Rio, der Ruud hadde matchball i det andre settet, men til slutt måtte se seg slått.

Uansett går det mot en spennende vinter for Ruud og norsk tennis. Under kan du se en smakebit av Norges beste rangerte tennisspillers treningsøkt med Carreno Busta.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788