Lukas Hellum Lilleengen

Tre nordmenn vant i kvalifisering i Tunisia

Hele tre norske unggutter tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i en Futures-turnering i Tunisia.

Hele tre norske unggutter tok seg videre til andre kvalifiseringsrunde i en Futures-turnering i Tunisia.

Peter August Anker, Jakob Grøner, Lukas Hellum Lilleengen, Simen Sunde Bratholm og Malene Helgø skal de neste ukene spille to internasjonale seniorturneringer i Tunisia. Kun Helgø er forhåndskvalifisert. Lørdag var tre av nordmennene i aksjon i første kvalifiseringsrunde.

Anker spilte mot Guiherme Diniz. 17-åringen fra Brasil er urangert på ATP-rankingen og har heller ingen god juniorranking. Den norske 18-åringen, som i forrige uke ble nummer to i Stabekk Grand Prix, vant 6-2, 7-5. Søndag venter hardere motstand i førsteseedede Miguel Semedo, nummer 1242 på verdensrankingen.

Grøner spiller sin første Futures-turnering i utlandet og tok samtidig sin første seier på internasjonalt seniornivå. 16-åringen vant 7-6 (7-5), 6-2 over den urangerte 17-åringen Adam Nagoudi. Den tunisiske tennisspilleren er nummer 344 på juniorrankingen. I andre kvalifiseringsrunde venter åttendeseedede Aziz Ouakaa, nummer 1605 på verdensrankingen.

Hellum Lilleengen vant komfortabelt 6-1, 6-1 over 16-åringen Zakaria Ben Brahim. Den norske 17-åringen møter Skander Ben Fraj i andre kvalifiseringsrunde. Unggutten fra Tunisia er hverken rangert på ATP- eller juniorrankingen.

Bratholm slapp å spille første kvalifiseringsrunde og er fjerdeseedet. 18-åringen møter Alejandro Garcia søndag. 16-åringen fra Spania har ikke poeng på ATP-rankingen.

Ungguttene er i Tunisia i regi av det norske tennisakademiet ProCourt Performance Center. Planene akademiet ønsker å gjennomføre fremover kan du lese mer om hvis du bestiller magasinet Tennis-Norge for 99 kroner + frakt ved å fylle ut skjemaet under.

Navn:

E-mail:

Adresse:

Postnummer og poststed:

Antall blad:

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788