Casper Ruud og Viktor Durasovic

Ruud og Durasovic klare for storduell

Casper Ruud og Viktor Durasovic møtes lørdag til kamp for første gang siden 2011, og duoen håper på å gi publikum en god opplevelse.

Casper Ruud og Viktor Durasovic møtes lørdag til kamp for første gang siden 2011, og duoen håper på å gi publikum en god opplevelse.

Under en oppvisningskamp i Oslo Tennisarena på Hasle lørdag skal Norges to beste herrespillere spille mot hverandre. Dette er første gang siden 2011 publikum har muligheten til å se de norske ungguttene i aksjon mot hverandre.

Totalt har Ruud og Durasovic møttes to ganger, der sistnevnte har vunnet begge oppgjørene, men da har også det at Durasovic er eldre enn Ruud spilt en større rolle. Nordstrand-spilleren har ingen problemer med at Ruud har klatret forbi han på rankingen de siste årene.

– Det er utrolig gøy. Selvfølgelig har Casper tatt noen få steg opp enn meg, men det er gøy og så har jeg noe å strekke meg etter. Det er bare gøy, og det drar norsk tennis oppover, men får jeg muligheten skal jeg ikke nøle med å ta han på pro touren, sier Durasovic.

Prestisje
Kampen blir ikke tellende på de offisielle statistikkene, men man kommer ikke bort fra at dette er en gledelig godbit for det norske tennispublikummet.

Casper Ruud i aksjon under oppvisningkampen mot Alessandro Giannessi torsdag. Foto: Espen Hildrup.

–Folk legger nok en del prestisje i det. Selv om det er en oppvisningskamp, så vi kommer nok til å prøve og spille så bra som mulig. Det blir nok fullt kjør for å vise at vi er to gode spillere begge to, sier Ruud til Tennis-Norge.

Likevel er det lørdagens tilskuere som står i fokus på lørdag – det er de som tar turen til tennisanlegget på Hasle som skal få størst utbytte av oppgjøret.

– Hvem som vinner gjenstår og se, vi er to gode spillere begge to. At publikum synes det er gøy å se på er det eneste vi kan be om, sier Ruud.

Får prøvd seg
Durasovic spiller vanligvis på Futures-nivå, der han i det siste har spilt meget godt. Norgesmesteren har tre internasjonale turneringer igjen i år og bruker Collector Bank Norwegian Open som oppkjøring til sesongavslutningen.

– De er et hakk høyere på rankingen, så det blir gøy å prøve seg. Jeg skal prøve å ha det gøy, det er ikke livsviktig. Det kan hende at andre tar det litt mer seriøst enn vi gjør. Det blir gøy, sier Durasovic til Tennis-Norge.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788