Fredrik Ask og Michael Gergahty

Norge sender duo til padel-EM

Norges Tennisforbund ble nylig tatt opp i Det internasjonale padelforbundet. Nå sender Norge to spillere til padel-EM i november.

Norges Tennisforbund ble nylig tatt opp i Det internasjonale padelforbundet. Nå sender Norge to spillere til padel-EM i november.

Fredrik Ask ga nylig opp tennissatsningen. Framover gjør nordmannen en innsats med Michael Geraghty, som er oppvokst i Spania, om å bli gode i padel. Duoen fikk nylig delta i en stor padelturnering i Sverige, Shotluckan Open.

Turneringen ble en god erfaring for duoen som fra 13. til 19. november blir Norges første representanter i EM under mesterskapet i portugisiske Estroli. Ask og Gergahty representerer Bullpadel Norge.

– Det var Michael som kom med ideen. Jeg er mest med for moro. Det er mange profesjonelle med, så hvor mye vi kan stille opp med, vet jeg ikke, sier Ask til Tennis-Norge.

Voksende
Padel er en hurtigvoksende sport verden over. I Argentina var idretten i fjor større enn fotball. Padel hadde da over elleve millioner lisensierte spillere i landet, mens i Spania var det fem millioner spillere i 2016 og sporten er nest størst etter fotball.

Fredrik Ask og Michael Gergahty. Foto: Bullpadel Norge.

–Vi tror dette skal bli en virkelig stor sport i Norge om ti år. Det er lett å like og lett å spille, sier leder i Bullpadel Norge, Johnny Gravfort, til Tennis-Norge.

Profesjonaliteten i padel ellers i verden, fører til at Ask og Gergahty ikke har altfor store ambisjoner under mesterskapet i Portugal.

– Vi konkurrerer med spillere som trener på fulltid, mens vi trener padel tre ganger i uka om vi rekker. Oddsen er ikke akkurat på vår side, sier Ask, som har vunnet en doubleturnering på internasjonalt seniornivå i tennis.

Tre baner
I Norge er det foreløpig tre padelbaner; på Fornebu, samt i Tromsø og Askim. I tillegg er det en bane under bygging i Moss. I Moss vil det til slutt komme fem innendørsbaner.

– De er godkjent etter krav fra Det internasjonale padelforbundet.  Det spesielle er det at vi får elleve meter under taket og en flott centercourt med løpeplass på utsiden av banen, tribuner, TV-stasjon, og med samme kunstgress som brukes til WPT (World Padel Tour) i Moss. Dette vil selv de beste spillerne i verden bli fornøyde med sier Gravfort.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788