Rafael Nadal tennis

Nadal sikret førsteplassen på ATP-rankingen ut året

Rafael Nadal kronet onsdag en utrolig sesong. Ved å vinne i andre runde av ATP 1000-turneringen i Paris sikret han seg førsteplassen på verdensrankingen

Rafael Nadal kronet onsdag en utrolig sesong. Ved å vinne i andre runde av ATP 1000-turneringen i Paris sikret han seg førsteplassen på verdensrankingen

– Jeg er veldig, veldig fornøyd. Det har vært et fantastisk år. For ett år siden drømte jeg iallfall ikke om at jeg skulle være verdensener ved sesongslutt. Selvsagt var det ikke målet mitt ved sesongstart. Jeg kunne ikke tenke slik etter alle skadene jeg hadde vært gjennom. Likevel gikk det slik. Det betyr mye for meg, men sesongen er ennå ikke over, sa Nadal etter kampen.

Nadal avsluttet nemlig 2016-sesongen tidlig på grunn av skade og slet med spillet gjennom store deler av sesongen. I årets første Grand Slam-turnering tapte han finalen for Roger Federer, mens spanjolen gikk til topps i både Roland Garros og US Open.

–Helsa en nøkkel
Nadal har spilt 16 turneringer så langt i 2017, men har trukket seg fra tre planlagte ATP 500-turneringer for å spare seg. Trener Carlos Moya tror opplegget har vært mye av nøkkelen til suksess.

Rafael Nadal toppet en glimrende sesong. Foto: Shutterstock.com

– Så langt har Rafa vært skadefri og hatt muligheten til å spille jevnlig. Sesongen hans har vært god, men du må også være heldig. Du kan vrikke ankelen eller få et annet problem, sier Moya til El Espanol, før onkel og trener Toni Nadal legger til:

– Og det er ikke lenge siden det skjedde. Han ender alltid opp med en skade. I år har han slitt med problemer i det høyre kneet. Tidligere har ikke Rafael vært i stand til å spille hele året og har ikke følt seg trygg, sier onkel Nadal.

Cuevas
Torsdag spiller Nadal tredje runde i turneringen i Paris. Motstander er Pablo Cuevas, nummer 36 på ATP-rankingen.

Det er også flere andre interessante oppgjør i Paris torsdag. Juan Martin del Potro jakter en plass i verdensfinalen, noe han kan sikre gjennom semifinale i den franske hovedstaden. Torsdag venter Robin Haase, som overraskende slo ut Alexander Zverev onsdag.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788