Herman Høyeraal tennis

Høyeraal til semifinale i Stavanger

Herman Hagen Høyeraal tok seg for tredje gang i karrieren videre til semifinale i en internasjonal juniorturnering.

Herman Hagen Høyeraal tok seg for tredje gang i karrieren videre til semifinale i en internasjonal juniorturnering.

Den norske 16-åringen kommer til å fortsette klatringen fra sin 566.-plass på juniorrankingen. I oktober imponerte Høyeraal med å ta seg til semifinale i en Grade 5-turnering og gjennom kvalifiseringen i en Grade 2-turnering, begge i Thailand.

Denne uken spiller sølvvinneren fra NM Grade 5-turneringen ProAktiv eiendomsmegling ITF Stavanger. Torsdag møtte nordmannen femteseedede Rahul Dhoika, nummer 689 på juniorrankingen, i kvartfinalen.

Høyeraal begynte oppgjøret best og vant det første settet 6-3. I det andre settet tapte den andreseedede nordmannen 4-6, men avgjorde kampen i et jevnt tredje sett med 7-5. Fredag venter finske Roni Rikkonen i semifinalen. Da jakter han sin første finale på nivået.

I U14-klassen, Tennis Europe, fortsetter Henrik Lynum å imponere. Unggutten vant i starten av november en turnering i danske Hillerød. Torsdag ble Ullern-spilleren klar for finale i Stavanger. Fredag møter den andreseedede nordmannen førsteseedede Cesar Bouchelaghem fra Frankrike.

På jentesiden i juniorturneringen tapte både Ine Soltveit Stange og Hedda Gurholt sine kvartfinaler torsdag.

Saken oppdateres med resultater fra double.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788