Helgø tennis

Helgø tapte for dansk supertalent

Malene Helgø tapte en jevn kamp i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Stockholm.

Malene Helgø tapte en jevn kamp i andre runde av 15.000-dollarsturneringen i Stockholm.

Den norske 18-åringen gjorde tirsdag en meget sterk kamp i første runde mot det svenske talentet Mirjam Björklund etter å ha gjort en solid innsats i en 15.000-dollarsturnering i den svenske hovedstaden uken før. Der ble til slutt stopp i en jevn kvartfinale mot Fanny Östlund.

Torsdag i andre runde ventet en ny skandinavisk duell. Denne gangen var motstander Clara Tauson som er et dansk supertalent. 14-åringen var i forrige uke i finalen i Stockholm og tok seg til semifinale i en 15.000-dollarsturnering i Antalya i september. Dette er også de eneste turneringen den unge jenta har spilt på internasjonalt seniornivå i år. På juniorrankingen er Tauson allerede nummer 78 tross sin unge alder.

I oppgjøret mot Helgø var det Tauson som startet best, i det som ble en ny jevn kamp for Helgø. Tauson gikk ut i hundre og ledet 4-0, men sølvvinneren fra NM spilte seg opp. Likevel endte det med tap 4-6 i sett nummer en. I det andre settet var det derimot Helgø som var best og vant 6-4 etter å ha fått det avgjørende bruddet på 5-4. Det tredje settet startet jevnt, men Tauson avsluttet best og sikret seg kvartfinale med 6-3 i avgjørende sett.

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788