Helgø med solid start i Oslo: – Vil vinne turneringen

Malene Helgø hadde litt startproblemer, men spilte seg opp og tok seg komfortabelt videre fra første runde av Collector Bank Norwegian Open.

Malene Helgø hadde litt startproblemer, men spilte seg opp og tok seg komfortabelt videre fra første runde av Collector Bank Norwegian Open.

Den norske 18-åringen spilte nylig to 15.000-dollarsturneringer i Stockholm, der hun imponerte ved å slå Mirjam Björklund og var nære ved å slå Clara Tauson og Fanny Östlund. Likevel ble det med kvartfinale i begge turneringene. Tauson vant for øvrig samme turnering som hun slo Helgø, men den norske jenta var den eneste som vant et sett mot 14-åringen i turneringen.

– Det var små marginer som gjorde at jeg ikke stod på topp. Ledet 4-1 i det tredje settet i den første turneringen, men hun slapp seg løs. Da ble jeg sjokkert fordi jeg følte jeg spilte bra selv, og det endte i tap, sier Helgø til Tennis-Norge.

– Hva skal til for å gå til topps i Oslo?

– Jeg må holde oppe førsteserveprosenten, i tillegg må jeg være bra på det første slaget etter serve og retur.  Det er viktig for å spille den aggressive tennisen min. Jeg må være skjerpet og fokusert. Målet er å vinne hele turneringen, det hadde vært gøy, spesielt på hjemmebane, sier Helgø.

Trygg
I mandagens kamp møtte Helgø lagvenninnen Hedda Gurholt. 15-åringen imponerte under fjorårets turnering med å ta seg til hovedrunden i kvalifiseringen og vinne første runde. Mot Helgø startet Furuset-spilleren godt.

Helgø ble nemlig brutt på første forsøk i det første settet, men spilte seg opp igjen og vant settet 6-1. I det andre settet hang Gurholt litt bedre. Likevel vant Helgø settet 6-2 og lot seg aldri stresse.

– Jeg har servet ganske bra i det siste, så jeg visste at det bare var nervene som gjorde at jeg servet dårlig i starten. Jeg visste at jeg ville finne tilbake den. I tillegg kjenner jeg spillestilen hennes, og jeg er litt mer erfaren, sier Helgø, og fortsetter:

– Det er deilig å komme seg gjennom første runde. Jeg slet litt med servingen, så jeg må trene på det før onsdagens kamp. Jeg føler formen er bra, og jeg føler meg bra fysisk form. Spillet er på plass, må bare passe på serven, sier Helgø

Reinertsen imponerte
Sarina Reinertsen imponerte i sitt oppgjør mandag. 15-åringen vant et sett over Andrea Raaholt under NM i sommer og spilte godt mot Ulrikke Eikeri i fjorårets NM. I sitt første forsøk i første runde i en 15.000-dollarsturnering viste Reinertsen solide takter.

Spilleren fra Oslo Tennisklubb møtte nemlig en sterk spiller i sjetteseedede Leonie Kung, nummer 611 på WTA-rankingen. Likevel holdt Reinertsen godt følge i det første settet og kjempet seg to ganger tilbake fra å ha ligget under med to games. Kung vant derimot det første settet 7-5 og fulgte opp med 6-1 i sett nummer to.

Også Helene Heiberg forsøkte seg i første runde mandag. 18-åringen fikk wildcard til hovedrunden, men måtte se seg slått av førsteseedede Nuria Parrizas-Diaz, nummer 446 på verdensrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788