Malene Helgø

Helgø kombinerer Norwegian Open og eksamen

Malene Helgø vant nylig sin første internasjonale tittel. Den kom i double, men Furuset-spilleren deltar ikke i double i 15.000-dollarsturneringen i Oslo.

Malene Helgø vant nylig sin første internasjonale tittel. Den kom i double, men Furuset-spilleren deltar ikke i double i 15.000-dollarsturneringen i Oslo.

Den norske 18-åringen er inne i sitt siste år som senior og har derfor noe skole hun må i gjennom før det venter en heltidssatsing på tennis. Det skaper utfordringer under Norges eneste internasjonal seniorturnering, Collector Bank Norwegian Open og har fått henne til å droppe double.

– Jeg har en eksamen i neste uke. Da blir det litt lange dager hvis jeg spiller double. Når jeg er på banen fokuserer jeg på tennis, så er det skole når det ikke er tennis. Jeg tar litt lettere fag før kampen, for det er R2-matte jeg har kommet opp i, og det er litt tyngre, så det bruker jeg energi på etter kamp. Jeg fokuserer på tennis denne uken, det betyr mer for meg, sier Helgø til Tennis-Norge.

Helgø åpnet turneringen mandag med seier over lagvenninnen Hedda Gurholt. Også i andre runde venter en lagvenninne i Emilie Elde. Dermed er sølvvinneren fra NM storfavoritt i oppgjøret igjen og ambisjonene for turneringen er på plass.

–  Jeg har forhåpninger om å vinne. Det hadde vært veldig gøy å få seieren, spesielt på hjemmebane, men det er gode spillere her, sier Helgø, som mener hun er i god form:

– Formen er bra. Jeg føler meg i veldig fysisk bra form. Spillet er på plass, men jeg må bare passe på å serve bra. Det er viktig for meg å holde oppe førsteserveprosenten. Jeg må være god på første slagene, serve og etter retur, sier Helgø.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788