Malene Helgø

Helgø tok sin første internasjonale seniortittel

Malene Helgø tok seg for andre uke på rad til finale i double sammen med Fanny Östlund. Ikke lenge etterpå ble det klart at duoen fikk walkover i finalen.

Malene Helgø tok seg for andre uke på rad til finale i double sammen med Fanny Östlund. Ikke lenge etterpå ble det klart at duoen fikk walkover i finalen.

Den norske 18-åringen tok seg i forrige uke til finale i 15.000-dollarsturneringen i Stockholm, men tapte i strake sett. Fredag klarte den skandinaviske duoen å ta seg til finale igjen i en 15.000-dollarsturnering i den svenske hovedstaden etter et spennende og vekslende oppgjør.

I fredagens oppgjør var motstanderne Isabella Shinikova og Ekaterina Yashina. Duoen er rangert som nummer 370 og 255 på WTA-rankingen i double. På singlerankingen er Shinikova nummer 352, men var i februar oppe på 133.-plass.

Helgø og Östlund så lenge ut til å avgjøre det hele i det andre settet og hadde kontroll på oppgjøret, men slik det endret seg plutselig. Duoen begynte også dårligst og lå under 4-2 i sett nummer én, men snudde det og vant 6-4.

I det andre settet hadde jentene fra Norden føringen og ledet 5-3. Både på 5-3 og 5-4 fikk Helgø og Östlund matchball, men misbrukte begge mulighetene og mostanderparet kom tilbake og vant settet 7-5. Dermed endte kampen i et supertiebreak, der Helgø og Östlund gikk ut i hundre. Til slutt kunne de juble for avansement med 10-4.

Egentlig skulle finalen gå lørdag mot søstrene Marina og Nadiya Kolb fra Ukraina. Marina er nummer 663 på doublerankingen og urangert på singlerankingen, mens Nadiya er henholdsvis nummer 628 og 861. Like etter finaleplassen var sikret, kom derimot beskjeden om at motstanderduoen ikke kunne spille oppgjøret og at Helgø og Östlund gikk til topps i turneringen.

Helgø har aldri tidligere tatt en tittel på internasjonalt seniornivå. Furuset-spilleren har prestert bra i double på juniornivå og har blant annet vunnet junior-EM i double sammen med Astrid Wanja Brune Olsen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788