Ulrikke Eikeri

Eikeri med ny mesterlig prestasjon

Ulrikke Eikeri er klar for kvartfinale i 80.000-dollarsturneringen i Waco etter en ny meget imponerende prestasjon.

Ulrikke Eikeri er klar for kvartfinale i 80.000-dollarsturneringen i Waco etter en ny meget imponerende prestasjon.

Den norske 24-åringen fortsetter storspillet i USA. Torsdag tok Eikeri sin 19 seier på de siste 23 kampene – alle i USA. Prestasjonene de siste månedene har blant annet ført til en tittel i en 15.000-dollarsturnering og en finale i en 25.000-dollarsturnering, samt tre hovedrunder på 80.000-dollarsnivå.

I de første 80.000-dollarsturneringene har Eikeri gjort det bra i kvalifiseringen, men akkurat ikke nådd opp i hovedrunden mot litt høyere rangert motstand. Denne uken har det derimot løsnet, og Eikeri er i ferd med å slå ut i full blomst.

– Jeg spilte veldig bra i en tøff kamp mot en god motstander. Jeg følte jeg knakk koden med et veldig bra første sett, men så begynte momentum å snu i det andre settet, hun endret på ting. Likevel klarte jeg å fortsette og henge med.  Det var veldig jevnt og nære et tredje sett. Et tredje sett hadde vært skummelt, sier Eikeri til Tennis-Norge etter kampen.

Slo seedet spiller
Onsdag møtte Eikeri en spiller med 30 hovedrunder i Grand Slam-sammenheng bak seg, Marina Erakovic, nummer 164 i verden, og som på sitt beste har vært nummer 39 i verden. Helt siden 2011 har 29-åringen vært rangert blant de 200 beste i verden. Det endte i seier.

I torsdagens kamp i andre runde ventet en ny tøff kamp, denne gangen Irina Falconi. Den amerikanske jenta er nummer 129 på WTA-rankingen, men var i mai 2016 nummer 63 i verden. Denne plassering fikk 27-åringen fordi hun i fjor vant en WTA-turnering i Colombia. Senest i september gikk Falconi til topps en 80.000-dollarsturnering – et type turnering som kan sammenlignes med en Challenger-turnering for herrene.

– Det har vært mange gode matcher denne uken, og jeg føler jeg har tatt et steg fremover hver match, noe jeg må gjøre mot Falconi også. Det blir tøft, men en bra utfordring, sa Eikeri til Tennis-Norge før kampen.

Ulrikke Eikeri
Ulrikke Eikeri med ny flott prestasjon.

Det første settet startet bra. Eikeri brøt Falconi i begge de to første forsøkene, men ble samtidig brutt tilbake. På 2-2 fikk derimot den norske jenta overtaket og tok alle de neste fire gamene. Norges beste rangerte kvinnespiller var et steg nærmere enda en ny sensasjon.

Også i det andre settet fortsatt Eikeri å ha overtaket. Jenta fra Norge gikk umiddelbart opp i 2-0, men Falconi snudde settet og ledet 4-2. Eikeri hentet igjen forspranget og sikret tiebreak. Der havnet hun under 0-5, men sto for en utrolig snuoperasjon og sikret avansement med 7-5 i tiebreaket – en meget bra seier.

– Jeg kan nesten ikke tro det selv. Jeg var bare kjempefokusert, tenkte kun på det jeg skulle gjøre og tok poeng for poeng. Det var helt utrolig, det er ikke ofte det skjer, sier Eikeri.

Klatring
Dermed tar Eikeri nye steg mot sin beste plassering på verdensrankingen i karrieren. Nordstrand-jenta var i 2014 nummer 206. Med 26 nye WTA-poeng i boks vil Oslo-jenta klatre opp til en plass rundt 217.-plass.

I fredagens kvartfinale får Eikeri muligheten til å ta revansj over svenske Rebecca Peterson. 22-åringen er nummer 196 i verden, men karrierebeste er en 119.-plass fra mai 2019.

– Jeg føler ikke det har så mye å si. Det er en ny kamp, og det vil uansett bli veldig annerledes. Det er et nytt underlag og mye som påvirker. Jeg må fokusere på å gjøre det bedre og må spille enda bedre. Jeg får prøve å heve det øverste nivået mitt, sier Eikeri.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788