Ulrikke Eikeri

Eikeri før norsk-svensk duell: – Gode erfaringer

Ulrikke Eikeri føler hun henger bedre og bedre med høyt rangerte spiller. Fredag venter kvartfinale i en 80.000-dollarsturnering.

Ulrikke Eikeri føler hun henger bedre og bedre med høyt rangerte spiller. Fredag venter kvartfinale i en 80.000-dollarsturnering.

Etter fire tap mot høyere rangerte spillere fire uker på rad, har det denne uken løsnet for fullt for Eikeri. 24-åringen har slått to høyt rangerte spillere denne uken, Marina Erakovic (164 på WTA-rankingen) og Irina Falconi (129). Oslo-jenta har spilt bedre og bedre for hver kamp mot høyere rangert motstand.

– Det er kjempegøy med de gode resultatene, og det er noe i det. Jeg merker at jeg har brukt hver kamp godt. Jeg har lært av hver kamp og tatt steg. Det er gode erfaringer det at jeg har fått mye kamper mot gode spillere. Etter kampene har jeg jobbet med det jeg ser at jeg trenger å jobbe med. Jeg føler jeg hever nivået for hver kamp, sier Eikeri til Tennis-Norge.

Utrolig snuoperasjon
Mot Falconi torsdag spilte Eikeri en meget god kamp. Nordstrand-spilleren gjorde et svært bra første sett og vant 6-2. I det andre settet lå hun under 0-5 i tiebreak, men klarte på utrolig vis å ta de neste sju poengene og avgjøre kampen.

– Jeg er veldig glad for å dra det i land. Jeg kan nesten ikke tro det selv. Jeg var bare kjempefokusert i tiebreaket på 0-5, tenkte kun på det jeg skulle gjøre og tok poeng for poeng. Det er helt utrolig. Sånt skjer ikke ofte, sier Eikeri.

Norges best rangerte kvinnespiller var også godt fornøyd med resten av kampen.

– Jeg spilte veldig bra i en tøff kamp mot en god motstander. I det første settet knakk jeg koden, men momentum begynte å snu i det andre settet. Hun begynte å endre på spillet, men jeg klarte å henge med og fightet bra. Det ble veldig jevnt og nær et tredje sett. Et tredje sett hadde vært skummelt, sier Eikeri.

Peterson i neste
I fredagens kvartfinale er Rebecca Peterson, nummer 196 på WTA-rankingen, motstander. Svensken slo Eikeri for noen uker siden, men det tenker ikke jenta fra hovedstaden noe særlig på.

– Jeg føler ikke det har så mye å si. Det er en ny kamp. Det vil uansett bli veldig annerledes. Det er et nytt underlag og mye som påvirker. Jeg må fokusere på meg selv og må spille enda bedre enn mot Falconi. Jeg får prøve å heve det øverste nivået mitt, sier Eikeri, som har vunnet 19 av sine siste 23 kamper.

– Det er klart at det er veldig gøy å få så mye ut av kampene. Det er jeg veldig glad for, avslutter Eikeri.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788