Durasovic tennis

Durasovic tok sin 13. seier på 15 kamper

Viktor Durasovic viser meget solid form om dagen og tok seg fredag til kvartfinale i Futures-turneringen i Egypt.

Viktor Durasovic viser meget solid form om dagen og tok seg fredag til kvartfinale i Futures-turneringen i Egypt.

Norgesmesteren har hatt en meget sterk høst på Futures-nivå. Nordmannen ble fredag klar for sin tredje semifinale på sin fire siste turneringer. På de siste 15 kampene Durasovic har spilt, står unggutten med kun to tap.

I fredagens kvartfinale i Sharm El Sheikh var motstander sjuendeseedede Ryan James Storrie. Briten har for øyeblikket sin høyeste rangering i karrieren, en 707.-plass på ATP-rankingen. Denne sesongen har 19-åringen vært i finale i en Futures-turnering, mens på juniornivå var Storrie rangert på sitt beste som nummer 25 i 2016.

Storrie ga Durasovic en hard kamp i kvartfinalen. Duoen fulgte hverandre tett i det første settet og ledet 5-3. Da brøt Durasovic tilbake og klarte å skaffe seg tiebreak. Etter en dårlig start i tiebreaket ved å ligge under 0-3, hentet 20-åringen seg inn igjen og vant settet med 8-6 i tiebreaket.

Også det andre settet ble meget jevnt. Duraosvic ledet 4-2, men denne gangen var det Storrie som slo tilbake og sikret seg tiebreak. I det andre tiebreaket var det Durasovic som fikk forsprangen, og Oslo-gutten så seg aldri tilbake. Nordstrand-spilleren vant kampen med 7-3 i tiebreaket i sett nummer to.

Mot Oleg Prihodko i torsdagens kamp servet nordmannen meget sterk og satte ni serveess uten å gjøre en eneste dobbeltfeil. Også i fredagens oppgjøret vartet Durasovic opp med solid serving. Den norske tennisspilleren satte 12 serveess, men gjorde tre dobbeltfeil.

I lørdagens semifinale er nederlandske Ryan Nijboer motstander. 18-åringen har vunnet fem strake kamper etter å ha tatt seg gjennom kvalifiseringen for å nå hovedrunden i Egypt. Nederlenderen har aldri vært i nærheten av å ta seg så langt i en Futures-turnering tidligere i karrieren og er bare nummer 1452 på ATP-rankingen. Nijboer er derimot rangert som nummer 56 på juniorrankingen.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788