Durasovic tennis

Durasovic mot sin beste plassering i karrieren

Viktor Durasovic vil trolig sette ny bestenotering på ATP-rankingen etter å ha tatt seg til semifinale i Futures-turneringen i Egypt.

Viktor Durasovic vil trolig sette ny bestenotering på ATP-rankingen etter å ha tatt seg til semifinale i Futures-turneringen i Egypt.

Nordmannen har vist strålende i form i høst, og det blir belønnet med ny topp på ATP-rankingen. På rankingen om halvannen uke vil Durasovic høyest trolig klatre opp på plass rundt 433.-plass med semifinaleplassen lagt til. Det er nesten 20 plasser høyere enn rekorden på 452.-plass fra 2014.

Fredag fortsatte Durasovic å vise glimrende form og tok seg for tredje uke på rad til semifinale i en Futures-turnering i Sharm El Sheikh. Motstander i kvartfinalen var Thomas Brechemier. 21-åringen er fjerdeseedet og nummer 442 på ATP-rankingen. Franskmannen har vunnet en Futures-turnering i år.

Durasovic spilte igjen en overbevisende kamp. Både i første og andre runde vant norgesmesteren komfortabelt etter to sett. Det ble også tilfellet fredag. 20-åringen stormet på fra start til slutt og vant 6-2, 6-3.

I lørdagens semifinale venter polske Pawel Cias. 23-åringen er nummer 538 på verdensrankingen, men har vist glimrende form den siste tiden. Polakken vant Futures-turneringen i Egypt i forrige uke. I finalen slo Cias nederlandske Ryan Nijboer, som Durasovic tapte for i semifinalen.

Uansett har det vært en meget lovende høst for Durasovic som har tatt sin første internasjonale tittel på to år. Om en uke blir det også mulighet for å se Nordstrand-spilleren i Norge. Da spiller han oppvisningskamper i Oslo Tennis Arena mot Casper Ruud og Alessandro Giannessi.

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788