Viktor Durasovic

Durasovic med ny karrierebeste

Viktor Durasovic gjør et kjempebyks på ATP-rankingen og har aldri vært bedre rangert.

Viktor Durasovic gjør et kjempebyks på ATP-rankingen og har aldri vært bedre rangert.

Den norske 20-åringen var forrige uke rangert som nummer 461 på verdensrankingen. Mandag klatret Durasovic opp på 409.-plass. Dermed slår norgesmesteren sin bestenotering som nummer 452 fra to år siden.

Durasovic oppnådde 409.-plassen ved å vinne Futures-turneringen i Egypt for en uke siden og har vist god form i Afrika gjennom fem turneringer i høst. Unggutten har heller ikke tenkt å gi seg med det. Nordstrand-spilleren reiser i løpet av uken til Den Dominikanske Republikk for å spille tre Futures-turneringer og håper å avansere ytterligere.

– Målet er på komme opp blant de 400 beste. Hvis jeg spiller bra, kan jeg kanskje komme på en plass rundt 350.-plass. Det betyr at jeg kan begynne å spille Challenger-turneringer i 2018, i hvert fall på sommeren, sier Durasovic, til Tennis-Norge. 

De andre norske har minimale bevegelser denne uken. Casper Ruud og Ulrikke Eikeri faller tre plasser til 142.- og 222.-plass. Melanie Stokke klatrer en plass til 275.-plass.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788