Juan Martin del Potro

Del Potro én seier fra ATP-sluttspillet i London

Juan Martin del Potro har klatret enorm på ATP-rankingen den siste tiden og er nå én seier unna verdensfinalen.

Juan Martin del Potro har klatret enorm på ATP-rankingen den siste tiden og er nå én seier unna verdensfinalen.

Før US Open var det få som trodde at Del Potro skulle ta en plass i ATP-sluttspillet. Da lå argentineren på 47.-plass i kampen om de åtte billettene til London. Siden har 29-åringen vist stor form, og det meste tyder på at han blir å se i London.

– Uansett er det to veier jeg kan gå herfra. Den ene fører til London, den andre hjem og til ferie. Begge lyder bra for meg, men selvsagt ville jeg elske å være med i London en gang til, sa Del Potro etter seieren over Robin Haase.

Storform
Del Potro har spilt strålende fra US Open. I Grand Slam-turneringen tok han seg til semifinalen og etterpå er det kun Roger Federer som har slått den populære tennisspilleren; i semifinalen i ATP 1000-turneringen i Shanghai og finalen i ATP 500-turneringen i Basel. I tillegg har Del Potro gått til topps i ATP 250-turneringen i Stockholm.

Juan Martin del Potro.
Juan Martin del Potro kan få en optimal avslutning på sesongen. Foto: Shutterstock.com

– Jeg forventet ikke å være topp ti på dette tidspunktet. Alt er helt fantastisk etter alle mine problemer, alle mine skader. Jeg er så glad for å fortsette og forbedre meg for å få slike overraskelser, sa Del Potro på pressekonferansen etter kampen.

Likevel har den siste tidenes gode prestasjoner tatt på for Del Potro. Argentineren kjenner at det går tyngre.

– Jeg tenker på denne måten at dette er siste innsats, det kan være siste innsats i år. Denne kampen kan være min siste kamp i år, og jeg må bare gjøre mitt beste, så får vi se om det blir en ny turnering eller ikke. Kroppen kjenner all innsatsen, men jeg tror det vil gå greit under kampen, sier Del Potro.

 

Isner i veien
Kun en person kan hindre Del Potro ATP-sluttspillet i London. I fredagens kvartfinale i Paris venter amerikanske John Isner, som slo Grigor Dimitrov i tredje runde. Isner lå under 2-5 i det avgjørende settet, men snudde til seier 7-6.

– Det blir en fin duell, en kamp for å kvalifisere meg til verdenstourfinalen, sa Del Potro.

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788