Clara Tauson

Dansk supertalent stormer framover

Den danske 14-åringen Clara Tauson tok søndag sin aller første internasjonale seniortittel.

Den danske 14-åringen Clara Tauson tok søndag sin aller første internasjonale seniortittel.

Tauson, som slo ut Malene Helgø i andre runde av denne ukens 15.000-dollarsturnering i Stockholm, har vist storform den siste tiden. Helgø er for øvrig den eneste spilleren som har vunnet et sett mot Tauson i denne ukens turnering.

Først i september spilt Tauson sin første internasjonale seniorturnering, og det har gått over all forventning. I sin første turnering tok stortalentet seg til semifinale, mens i forrige uke sikret den danske jenta sin første finaleplass. Søndag tok hun enda et steg og gikk til topps i Sverige med seier over Ekaterina Yashina.

Prestasjonene den siste tiden har skapt oppmerksomhet i hjemlandet Danmark. Flere medier har allerede dratt paralleller til Caroline Wozniacki, som nylig vant WTA-sluttspillet og har vært i verdenstoppen i flere år.

– Wozniackis talent er usedvanlig og en slik tennisstjerne får Danmark neppe igjen. Eller hva? Arvtakeren kan være 14-åringen Clara Tauson, skrev DR i forrige uke.

Uansett er det en stor prestasjon av Tauson, som er nummer 78 på juniorrankingen, å gjøre det så bra på seniornivå i ung alder.

Supertalentet kan bli å se i Norge om en ukes tid. Tauson er nemlig påmeldt til Collector Bank Norwegian Open. For øvrig blir stjerneskuddet 15 år i desember.

 

 

 

Andre artikler

Støtt Tennis-Norge

Vipps ditt bidrag til 131788