Benneteau på vei mot sin livs turnering i avskjeden

av | 4 november, 2017 - 10:21 | Internasjonalt

Julien Benneteau har spilt profesjonell tennis i 17 år. Nå går karrieren mot slutten, men i et siste forsøk på å lykkes hjemme i Paris, er han kanskje i ferd med å gjøre det.

Julien Benneteau har spilt profesjonell tennis i 17 år. Nå går karrieren mot slutten, men i et siste forsøk på å lykkes hjemme i Paris, er han kanskje i ferd med å gjøre det.

Historien om den franske tennisspilleren Benneteau kan få den vakreste og mest romantiske avslutningen tennisverden har sett. 35-åringen spiller denne uken for siste gang i karrieren ATP 1000-turneringen i hjembyen Paris. Før turneringen annonserte nemlig den rutinerte franskmannen at han legger opp i løpet av 2018.

Og for en avslutning Benneteau kan få. Franskmannen har blitt kjent som finaletaperen. Den Paris-fødte tennisspilleren har vært i hele ti finaler på ATP-nivå, men aldri lyktes med å gå helt til topps. Denne uken kan han få en ny mulighet – i sin siste sjanse i Paris.

En av hans beste kamper
Den rutinerte franskmannen spiller lørdag semifinale i Bercy mot Jack Sock etter å ha imponert gjennom hele turneringen. Benneteau har blant annet slått ut nummer 10 og 15 på ATP-rankingen, David Goffin og Jo-Wilfried Tsonga.

– Det er ikke mange kamper i karrieren jeg har spilt så bra, sa Benneteau etter seieren over Goffin, ifølge Le Monde.

Dette er andre gang Benneteau er i semifinalen i en ATP 1000-turnering – den første gangen var i 2014. Veteranen var også i 2006 i kvartfinalen i Roland Garros. I 2014 nådde han seg sin beste rankingplassering med en 25.-plass. Franskmannen har samtidig gjort det bra i double ved å vinne Roland Garros i double og på sitt beste vært rangert som nummer fem.

Krysser fingrene
Nå blir Benneteau hyllet overalt i tennisverden, og de aller fleste krysser fingrene for en lykkelig avslutning for spilleren som etter 2015 måtte jobbe seg opp fra en rankingplass rundt 600 etter en ryggskade. Kanskje kan hashtaggen #JulienBenneteauTitleWatch.

 

Relaterte artikler

Relaterte artikler

Utslått

Utslått

Canadiske Felix Auger-Aliassime slo Casper Ruud i fjerde runde av Madrid Open.

Videre i Madrid

Videre i Madrid

Casper Ruud slo Cameron Norrie i Madrid Masters – klar for fjerde runde.

Ny milepæl

Ny milepæl

Casper Ruud vant Barcelona Open – hans første tittel i kategorien ATP 500.

Følg oss på sosiale medier:

Abonner på Tennis Norge magasinet!

Magasinet Tennis Norge gir et dypere innblikk i norsk og internasjonal tennis. Les reportasjer om den nye generasjonen, de etablerte stjernene- og legendene som definerte sporten.

I tillegg inneholder magasinet mye spennende informasjon om aktuelle tennis-tema, samt trening, helse og livsstil.

Siste innlegg

Arkiv